«Сюрприз» на автобусній зупинці: у сумці виявили 17 гранат і набої до «калаша»

«Сюрприз» на автобусній зупинці: у сумці виявили 17 гранат і набої до «калаша»

Близько 22 години, 25 липня, на зупинці громадського транспорту, що на залізничному вокзалі, було виявлено арсенал: 17 гранат без запалів та 4 упаковки набоїв. Цю інформацію «Звягелю» підтвердили у відділі з питань цивільного захисту населення міської ради.
Начальник відділу Микола Ігнатюк розповів, що на місці події працювали поліцейські та співробітники МНС, серед яких — вибухотехніки з Житомира. Вибухівка і набої знаходилися в сумці. За фактом відкрито кримінальне провадження.
За детальнішою інформацією ми звернулися у міськвідділ поліції. Як повідомив тимчасово виконуючий обов’язки начальника відділу Андрій Жуковський, сумку, в якій містилися корпуси (без підривачів) від гранат РГД і Ф1, а також 80 набоїв до автомата Калашникова, виявив перехожий. За фактом відкрито кримінальне провадження за статтею 263 частина 1. Проводиться досудове розслідування.
Виявлений арсенал направлено на судово-балістичну експертизу, за підсумками якої будуть прийняті подальші рішення щодо кваліфікації цієї події.
Що ж до сумки, яка перебувала не просто у громадському місці, а на автобусній зупинці — місці потенційного скупчення людей, Андрій Володимирович повідомив, що вона на вигляд — не побутова. Зеленого кольору сумка за характерними ознаками скидалася на таку, якими користуються військовослужбовці. Тож, ймовірне походження гранат і набоїв — зона АТО.
Користуючись нагодою, у поліції ще раз закликали громадян бути уважними і про всі подібні знахідки одразу повідомляти правоохоронців.
Олег БРЮХАНОВ
Фото Сергія ЩУРУКА та з сайту 04141.com.ua