Хроніка 31/2017

«КАБАН» НАПАВ НА ТАКСИСТА
29 липня, близько 1 години 20 хвилин, раніше судимий місцевий мешканець, по вулиці Шевченка, 54, неподалік магазину «АТБ» у Новограді-Волинському сів у автомобіль таксі «Hyundai Aссеnt», сірого кольору та, погрожуючи застосуванням насильства, наказав водію рухатися у напрямку міста Баранівка. При зупинці на вулиці Потапова злочинець виштовхнув водія з автомобіля, після чого незаконно заволодів автомобілем та попрямував у напрямку Баранівки.
Вказану особу довго встановлювати не прийшлося, у кримінальних колах він носить прізвисько «Кабан». Після повідомлення про злочин власником автомобіля, поліцейськими було введено план «Перехват» та вжиті заходи зі встановлення його місця знаходження. Наступного дня зловмисника затримали.
За вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.286 КК України, чоловіка можуть позбавити волі на строк від п’яти до десяти років.
За даним фактом проводиться перевірка Новоград-Волинським ВП за ч.2 ст.289 КК України.
«ПОДЯКУВАВ» ПЕНСІОНЕРУ ЗА ДАХ НАД ГОЛОВОЮ
26 липня до чергової частини Новоград-Волинського відділу поліції звернувся пенсіонер із заявою про те, що невідома особа викрала у нього гроші.
У ході перевірки працівниками-оперативниками було встановлено, що 26 липня, близько 4 години, чоловік 1990-го року народження, таємно з сараю пенсіонера, що по провулку П.Волиняки, ночуючи у будинку і знаючи, де знаходиться ключ від сараю, відчинив навісний замок та викрав 5500 грн., які знаходились у дерев’яному ящику.
Зловмисника оперативно встановили та вилучили частину викрадених грошей.
СЕЗОН ПОЛЮВАННЯ ВІДКРИТО: ШТРАФИ ЗА БРАКОНЬЄРСТВО ЗБІЛЬШЕНО У 4 РАЗИ
Штрафи за незаконне полювання, з урахуванням індексу інфляції та в середньому, збільшилися у чотири рази за всіма видами тварин. Такий розрахунок пояснюється тим, що браконьєр повинен заплатити не лише штраф, але й компенсувати кошти на відтворення знищених браконьєром тварин.
Наприклад, тепер браконьєрові необхідно буде компенсувати за незаконне добування або знищення лося 80 тис. (раніше — 20 тис.), оленя європейського — 60 тис (було 15 тис.), оленя плямистого — 50 тис., лані — 40 тис. грн. (було 10 тис), козулі і муфлона — 32 тис. (було 8 тис).
Також збільшено суми відшкоду­вання за незаконне добування або знищення хутрових і птахів. Зокрема, за бобра — до 10 тис. (було 2600 тис.), зайця-русака — 8 тис. (було 500 грн.), бабака, куницю — 6 тис. (було 1500 грн.), лебедя — 4 тис (було 1 тис.) пеганки, гусей, кекликів, куріпок сірих, фазанів — 2 тис. (було 500 грн).
Крім того, збільшено у 5-10 разів штрафи за знищення або пошкодження гнізд, нір, бобрових гребель та іншого житла тварин.
04141.com.ua

9-РІЧНОГО ХЛОПЧИКА ЗНЯЛИ З ДРУГОГО ПОВЕРХУ НЕДОБУДОВАНОЇ ЦЕРКВИ
26 липня у Коростені до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що необхідна допомога дитині, яка опинилась на другому поверсі недобудованої церкви. Про це рятувальників сповістила 11-річна дівчинка.
З’ясувалося, що компанія дітей бавилася на території недобудови. Згодом дітвора вирішила понишпорити всередині будівлі. 9-річний хлопчик по стінці вибрався на висоту другого поверху, а спускатися назад злякався. Троє його товаришів залишилися знизу. Дівчинка не розгубилася та набрала номер «101».
Бійці ДСНС за допомогою драбини дістались до малюка. Хлопчик був переляканий, його спустили з висоти на землю та заспокоїли. Допомога медиків не знадобилась.
УДСНС України у Житомирській області

ЗВЯГЕЛЬСЬКА ПОЛІЦІЯ ВИЛУЧИЛА НАРКОТИКИ
Понад 600 г нарковмісного зілля вилучили дільничні офіцери поліції з помешкання жителя смт. Городниця. Розпочато досудове розслідування.
31 липня під час огляду квартири, де проживає 31-річний чоловік, поліцейські виявили висушені та частково подрібнені голівки маку, сирі рослини та шприц із бурою рідиною.
Усе виявлене було вилучено та направлено на експертне дослідження. Нині триває з’ясування обставин події, у тому числі походження та призначення нарковмісної сировини.
Відповідно до ст.309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) ККУ такі дії караються штрафом від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до 2 років, або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 3 років, або позбавленням волі на той самий строк.
«Дзеркало Полісся»

ЖИТОМИРСЬКИЙ КОРД У КИЄВІ ЗАТРИМАВ ЗЛОЧИНЦЯ, ЯКИЙ ВИСТРЕЛИВ У ЧОЛОВІКА І ВТІК
Про затримання зловмисника, який підстрелив чоловіка у Коростені і втік з місця події, 1 серпня розповів начальник ГУНП в Житомирській області В’ячеслав Печененко.
«30 липня у місті Коростені, посеред білого дня, між двома колишніми засудженими виникла суперечка, яка переросла в стрілянину. Внаслідок стрілянини один із них отримав вогнепальне поранення в стегно, зараз він знаходиться в Коростені на лікуванні. Оперативники одразу встановили причетного до скоєння цього злочину — колишнього засудженого, який на автомобілі потерпілого виїхав за межі міста Коростень та області», — розповів В’ячеслав Печененко.
За його словами, оперативники карного розшуку вирушили слідом за зловмисником, який переміщувався по Київській області та зупинився у місті Києві.
«Оперативно-технічними засобами було вирахувано приблизне місце його знаходження, був викликаний житомирський спецпідрозділ КОРД, і 31 липня була проведена блискуча операція щодо його затримання у місці його тимчасового мешкання у Києві. Під час огляду вилучено пістолет, з якого було проведено кілька пострілів у місті Коростені. На нього були зареєстровані пістолет і автомат, однак автомат поки не знайдено. Враховуючи те, що і постраждалий, і сам нападник раніше мали проблеми з законом, вони не йдуть на контакт зі слідством, мовчать. Зараз із ними проводяться слідчі дії щодо знаходження ще автомата, нападник затриманий за ст.208 ККУ. Сьогодні йому буде оголошена підозра», — розповів начальник ГУНП в Житомирській області.
За попередньою інформацією правоохоронців, конфлікт виник на побутовому грунті через борги.
Попри те, що і потерпілий, і його кривдник відмовляються від дачі показів, затриманому не вдасться уникнути покарання.
«Покарання він не уникне, тому що, по-перше, це був суспільно небезпечний злочин у людному місці, випадковим пострілом могла постраждати звичайна людина, яка знаходилась поруч. По-друге, ми вже маємо факт нанесення тяжких тілесних ушкоджень, і тому, незалежно від того, буде заява чи ні, винний не уникне покарання», — зазначив В’ячеслав Печененко.
zhitomir.info