Зміни в Порядку забезпечення інвалідів автомобілями

Кабінет Міністрів вніс зміни до пункту 41 Порядку забезпечення інвалідів автомобілями. Мінсоцполітики розробило відповідний проект акта на виконання норм Закону України від 06.04.2017 р. №2008-VIII «Про внесення змін до статті 11-1 Закону України «Про гуманітарну допомогу».
Прийнята постанова врегульовує питання безоплатного передання у власність особі з інвалідністю автомобіля, визнаного гуманітарною допомогою, яким вона була забезпечена через органи соціального захисту населення і користувалася більше, ніж 10 років, а також передання таких автомобілів членам сім’ї чи спадкоємцям особи з інвалідністю.
Зокрема, визначено, що автомобілі передаватимуться у власність за рішенням Ради міністрів Автономної Республіки Крим, обласних, Київської та Севастопольської міських держадміністрацій.
До внесення зазначених змін Порядком, як відомо, передбачалося, що заходи, пов’язані із переданням у власність автомобілів, визнаних гуманітарною допомогою, здійснюються за рішенням Мінсоцполітики.
За детальнішими роз’ясненнями звертатися до управління праці та соціального захисту населення за адресою: вул.Ушакова, 4/5, або за телефоном: 3-51-13.
Т.ШУЛЬГА, завідувач сектору з обслуговування інвалідів та надання цільових допомог