Дитячі майданчики і тротуари — не місце для паркування

Дитячі майданчики і тротуари — не місце для паркування

«Шановна редакція газети «Звягель»!
До вас за допомогою звертаються мешканці будинку, що по вул.Соборності, 4, який відноситься до ЖБК-1. Справа у тому, що мешканець сусіднього будинку (який належить до ОСББ «Перспектива») організував стоянку своєї машини на дитячому майданчику нашого будинку, на зауваження не реагує. Працівники ЖБК-1 встановилили у якості загорожі автомобільні шини, пофарбували їх, мешканці будинку посадили квіти, але людина на це не зважає. Як і на дітей, котрі граються на майданчику з сусідніх будинків.



Для стоянки машин у нас є спеціальний майданчик, на який він не ставить машину. Натомість об’їжджає покришки і паркує на дитячий майданчик.
Сподіваємося, що публікація у вашій газеті приверне увагу керівництва ЖБК-1, і вони відгородять дитячий майданчик, як роблять це у місті. А працівники благоустрою проведуть роз’яснювальну роботу з нахабами, котрі нехтують правилами колективного проживання, не думаючи про дітей та інших мешканців, створюючи комфортні умови лише для себе».

* * *

Випадки незаконного паркування у нашому місті непоодинокі. Раніше до нас зверталися мешканці іншої вулиці — Житомирська, 31 (колишня Кірова, 50). Тут вже близько двох років, за словами наших читачів, паркує свій мікроавтобус один з мешканців, просто посередині тротуару: «Люди проходять повз і сваряться, бо взимку взагалі не можна було пройти. Хто допоможе пояснити таким водіям різницю між пішохідною зоною і стоянкою?!», — запитують нас.

За коментарем з приводу викладених ситуацій ми звернулися до місцевого відділку поліції. Як пояснив начальник сектору реагування патрульної поліції №1 Сергій Опанасюк, із подібними фактами потрібно звертатися до поліції, за номером 102. У такому випадку на місце виїздить група швидкого реагування і, якщо виявлено факт порушення, складає адміністративний протокол. За словами Сергія Віталійовича, за подібне порушення передбачений штраф у розмірі від 255 гривень. З приводу паркування на тротуарі, пояснив спеціаліст, паркуватися можна лише у тому випадку, коли для пересування пішоходів на тротуарі залишається щонайменше два метри. У іншому випадку — це заборонено.
Юлія КЛИМЧУК
Фото мешканців