Став би чемпіоном — та грошей на змагання забракло. Доки це триватиме?

Як виявилося, досить часто наші місцеві спортсмени не мають фінансової можливості виїхати за кордон, щоб поборотися там за спортивну гідність України. Схожа історія трапилася з перспективним 16-річним звягельським гирьовиком Віталієм Колесником, вихованцем Олександра Дідовця. І якщо окремим ентузіастам, через наполегливість, вдається отримати допомогу спонсорів і вибороти медаль на престижних змаганнях, то тренер Віталія шкодує, що для не менш перспективного вихованця не вдалося знайти кошти. На жаль, проявити наполегливість у цьому тренерові зашкодили проблеми зі здоров’ям — нині Олександр Миколайович перебуває на лікуванні у Житомирі, де після чергової операції відновлює сили.
— Аналізуючи результати змагань, можу запевнити, що у Віталія були усі шанси вибороти титул чемпіона Європи, — розповів телефоном Олександр Миколайович. — Але, на жаль, це вже вдруге, коли Віталію не щастить поїхати за кордон. Попри те, що він вже другий рік поспіль стає чемпіоном України з гирьового спорту серед школярів. Я — у лікарні, то на хіміотерапії, то на операції, не можу займатися фінансовими питаннями. Тому мені дуже прикро перед батьками, які погоджувалися взяти участь у співфінансуванні поїздки, але вартість у 28 тисяч витрат для пересічних батьків є не підйомною, погодьтеся. Треба ходити у владні кабінети, шукати допомоги спонсорів. Хочеться вірити, що наступного року Віталію вдасться відвідати чемпіонат Європи в Угорщині. Сподіваюся, таких «проколів» не буде…
Від редакції: Ми від усього міста бажаємо звягельському богатирю Олександру Дідовцю покращити стан здоров’я і не втрачати віри ані у перемоги своїх вихованців, ані у свої власні… А спортивній галузі міста варто було би задуматися над тим, як перестати втрачати можливості наших спортсменів на міжнародних змаганнях для здобуття медалей та підняття іміджу міста і країни.
Добірку підготувала Юлія КЛИМЧУК