Комунальників та освітян закликали посилити контроль за освоєнням бюджетних коштів

Комунальників та освітян закликали посилити контроль за освоєнням бюджетних коштів

Міський голова В.Л.Весельський провів робочі наради з директорами загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладів міста, а також працівниками управління житлово-комунального господарства, енергозбереження та комунальної власності міської ради щодо освоєння бюджетних коштів за сім місяців поточного року.


У 2017 році на освітню галузь було виділено 6 млн. 602 тис. грн., станом на 28 липня 2017 року профінансовано 2 млн. 751 тис. 682 грн. Дані кошти спрямовані на капітальний ремонт ЗОШ №6, встановлення витяжки у харчоблоці СШ №4, реконструкцію даху будівлі колегіуму та НВК «Гімназія ім.Лесі Українки», виготовлення проектно-кошторисної документації на капітальний ремонт ЗОШ №10, капітальний ремонт фасаду ЗОШ №2, капітальний ремонт спортзалу ЗОШ №5, капітальний ремонт даху, санвузлів, заміну віконних блоків ЗОШ №7, придбання та встановлення дитячо-спортивного майданчику на території ЗОШ №10, капітальний ремонт даху, заміну віконних блоків ЗОШ №9.
З державного бюджету виділено субвенцію у розмірі 450 тис. грн. — на придбання інтерактивних комплексів для шкіл міста, які мають бути закупленими до педагогічної конференції, що відбудеться 30 серпня. Міський голова наголосив керівникам на необхідності тримати на особистому контролі питання освоєння коштів, щоб у найкоротший термін використати їх на потреби навчальних закладів.
Зокрема, завідувачі ДНЗ доповіли про вже освоєні кошти та основні причини невикористання виділених коштів з міського бюджету. Також було наголошено, що надійшла субвенція з державного бюджету на придбання технологічного обладнання у розмірі 300 тис.грн. та співфінансування 9 тис.грн.
З цього приводу оголошено тендер, після чого планують закупити обладнання та рівнопропорційно розподілити його між усіма ДНЗ міста. Очільник міста наголосив, що кожен несе персональну відповідальність, а у разі невикористання коштів, розглядатимуться варіанти щодо їх перерозподілу.
Також відбулася нарада щодо освоєння бюджетних коштів управлінням ЖКГ, енергозбереження та комунальної власності міської ради. Проаналізовано залишки призначень, зокрема, щодо капітального ремонту житлового фонду (співфінансування об’єктів ПРООН (ОСББ)), виготовлення проектно-кошторисних документацій на капітальні ремонти вулиць міста, зливові каналізації, засоби регулювання дорожнього руху, комплексної реконструкції Парку культури та відпочинку, капітальні ремонти доріг та тротуарів, будівництва полігону твердих побутових відходів, систем водопостачання та водовідведення житлових мікрорайонів південно-західної частини міста. Міський голова зазначив, що потрібно активно працювати, щоб вистачило часу до кінця року освоїти виділені для потреб галузі кошти.
За матеріалами сайту міської ради