Пропозиція встановити меморіал воїнам танкового батальйону бригади

Пропозиція встановити меморіал воїнам танкового батальйону бригади

3 серпня відбулася робоча зустріч міського голови В.Л.Весельського з військовим комісаром Хорошівського РВК, колишнім командиром танкового батальйону 30-ї ОМБр О.І.Зіневичем, директором ТОВ «Експотранс-Граніт» А.А.Сидоренком та приватним підприємцем В.В.Скринником, котрі звернулися до влади з пропозицією щодо встановлення у Сквері Слави меморіалу загиблим воїнам танкового батальйону 30-ї ОМБр.
Як зазначив Олександр Зіневич, сама ідея увіковічнення пам’яті бійців танкового батальйону, які загинули під час АТО на території Донецької та Луганської областей, виникла ще на початку 2016-го року. Однак, через низку труднощів, процес довелося відтермінувати. Наразі ж розроблено ескізні пропозиції та пропозиції щодо місця встановлення меморіалу, який планується виготовити з червоного граніту з розміщенням на ньому фото загиблих та інформації про обставини їх загибелі. Встановлення споруди буде здійснюватися за рахунок ПрАТ «ЕК «Житомиробленерго» та ТОВ «Експотранс-Граніт».
Було оглянуто території у Сквері Слави та біля Будинку офіцерів, де також не виключається можливість встановлення зазначеного меморіалу. У підсумку, заявникам було роз’яснено, що наступним кроком має бути винесення даного питання на розгляд міської топонімічної комісії при управлінні містобудування, архітектури та земельних відносин міської ради, а згодом відповідний проект рішення буде розглянуто депутатами на черговому засіданні сесії.
Відділ інформації та зв’язків із громадськістю міської ради