Влада міркує над реконструкцією центрального парку: яким він буде?

Влада міркує над реконструкцією центрального парку: яким він буде?

11 серпня відбувся конкурс з відбору виконавців робіт із виготовлення проектно-кошторисної документації реконструкції Парку культури та відпочинку. Виконуюча обов’язки голови тендерного комітету Н.М.Стоцька зазначила, що отримано лише одну пропозицію для участі у конкурсі, від фізичної особи-підприємця В.П.Зими.
Під час презентації проектантом ескізу реконструкції парку міський голова В.Л.Весельський наголосив на необхідності моніторингу облаштування парків загалом в Україні — з метою створення комфортних умов для відпочинку у міському парку усіх категорій населення. Також необхідно врахувати, що центральний парк використовується під час святкування Міжнародного свята літератури і мистецтв «Лесині джерела».
Заступник міського голови О.В.Гвозденко висловила пропозицію винести спортивну зону з території парку на вільну територію біля ЗОШ №5. А також відмітила, що після проведення реконструкції обов’язково тут має стояти стаціонарна сцена.
Депутат міської ради О.І.Журбенко запропонував зробити вибірку дерев у парку та замінити старі насадження на нові декоративні, існуючі дитячі майданчики замінити сучасними — з урахуванням того, щоб ними могли користуватись діти з обмеженими можливостями. А також поділити парк на окремі зони для дітей, відпочинку, зайняття спортом тощо.
Після тривалих дебатів, запитань та зауважень до проектанта пропозиції домовилися розглянути додатково.
За матеріалами сайту міської ради