Ізраїльська компанія запропонувала місту «розумні» світильники

Міський голова В.Л.Весельський провів робочу зустріч із гендиректором ізраїльської компанії «Agudat Nashchotrim Group» Романом Ратнером. Компанія існує з 1933-го року і є найстарішою в Ізраїлі, займається питаннями безпеки. Сьогодні компанія проводить перемовини з низкою муніципалітетів України щодо реалізації проекту «Smart & Safe City», що об’єднує два напрямки: енергозбереження (заміна вуличного освітлення на LED-світильники) і створення інтелектуальної системи відеоспостереження, здатної аналізувати ситуацію на вулицях у режимі реального часу.
Як зазначив Роман Ратнер: «Унікальність нашої концепції в тому, що заміна вуличного освітлення і створення системи освітлення відбувається одномоментно — застарілі освітлювальні прилади замінюються блоками, що включають освітлювальний прилад, відеокамеру і антену для бездротового Інтернету. Одночасно з заміною приладів вуличного освітлення ми готові здійснити заміну освітлення у муніципальних будівлях. Зокрема, у лікарні, в поліклініці, школах тощо».
Як наголосили іноземні інвестори, головними елементами енергоефективності проекту є: економія коштів на оплату енергопостачання; економія коштів на обслуговування системи освітлення; створення «розумної» системи відеоспостереження, здатної ідентифікувати людей і автомобілі в автоматичному режимі, виявляти небажаних відвідувачів і попереджати про виникнення нестандартних ситуацій. А також зауважили, що впровадження проекту передбачає створення дата-центру, де буде розміщено відповідне обладнання, яке виконуватиме функції обробки, зберігання і розповсюдження інформації.
Очільник міста дав доручення провести інвентаризацію елементів освітлення у закладах освіти, охорони здоров’я та на вулицях, а також — визначити технічні завдання для реалізації інвестиційного проекту у перспективі.
Відділ інформації та зв’язків із громадськістю міської ради