Скільки ще чекати, щоб зрізали аварійне дерево?

Скільки ще чекати, щоб зрізали аварійне дерево?

До редакції надійшов лист від мешканців вул. Волі (будинків 3 та 5), у якому йдеться про аварійні дерева:
«У нашому дворі два дерева (сухих), які давно потребують, щоб їх зрізали. Під час буревію вже не вперше відколюється стовбур і гілля, вони падають на гаражі, сараї. Під одним із дерев проходить газова труба, роками нефарбована і вже погнута, бо на неї падало гілля.
Ми зверталися до депутата О.М.Стадника, писали звернення до міського голови (від 5 липня 2017 року). Викликали працівників відділу благоустрою (каб. №49) — на виїзді у нас були І.М.Петюк, О.М.Матюшина. 7 липня носили звернення у ПАТ «Житомиргаз», були на прийомі у начальника І.Л.Лучицького. Минуло більше місяця, але жодних дій ні від кого немає.
Під час нещодавньої грози, 7 серпня, знову відкололася частина стовбура і впала на сараї. Просимо допомоги!».

Прокоментувати звернення читачів ми попросили начальника управління ЖКГ, енергозбереження та комунальної власності міської ради О.В.Богданчука. Олександр Володимирович відповів, що з проблемою добре знайомий і тримає її на контролі. У офіційному листі управління вже надало відповідь мешканцям в особі депутата О.М.Стадника, який також звертався до комунальників.
— Дерево — високе, і щоб його зрізати, потрібна спеціальна драбина заввишки 30-50 метрів, а ми маємо — 18-22 м. З цього приводу зверталися до житомирських рятувальників, у яких є відповідне обладнання. Декілька дерев ми таким чином ліквідували у місті — рятувальники давали нам техніку, ми її заправляли і працювали. Але це відбувалося досі… раз на рік (!) — нам пояснюють, що будь-якої миті драбина може знадобитися рятувальникам в екстренному випадку. Проблема ще й у тому, що поруч розташовані гаражі, на які може впасти дерево під час порізки, а якщо скористатися меншою вишкою, ніж потрібно, то це є небезпечно для життя працівників комунальної служби. Точної дати вирішення проблеми назвати не можу. Отака у нас робота: що не зробимо, — усе погано, — резюмував непросту роботу комунальників очільник управління.
Таких небезпечних дерев, як на вул. Волі, у місті є більше сотні. Якщо їх зрізатимуть із періодичністю раз на рік, то можна легко дочекатися небезпечних наслідків не лише для гаражів, а й для когось із людей. Можливо, владі є сенс подумати про дієвість у цьому питанні? Наприклад, купівлю необхідної вишки — поки «грім не вдарив».
Юлія КЛИМЧУК
Фото мешканців