Мешканці Новоград-Волинщини можуть отримати компенсацію за встановлення сонячних батарей

Мешканці міста і району можуть отримати відшкодування у розмірі до 50 тис. гривень з бюджету Житомирської області — 15% від вартості систем сонячного теплопостачання та 20% від вартості сонячних батарей та дахових панелей, а також обладнання і матеріалів для використання альтернативних джерел енергії.
Також надлишкову електроенергію, яку вироблятиме їх електростанція, можна продавати Обленерго за «зеленим тарифом» та отримувати по 0,18 євроцентів (за курсом НБУ) за 1 кВт до 2030 року — станом на сьогодні — 5,41 грн.
Сума переглядається щоквартально НКРЕП, відповідно до курсу валют. Жителі Житомирщини підтримали ініціативу Ігоря Гундича — до кінця року в області з’явиться 30 сонячних електростанцій. У середньому на будинок 60 кв.м. встановлення сонячних батарей та обладнання коштуватиме від 230 до 250 тис.грн.
Перелік обладнання і матеріалів, на які надається компенсація: фотоелектричні панелі (сонячні панелі); контролер заряду; інвертор; акумулятор; система кріплень сонячних панелей на даху; кабель та конвектори для фотоелектричних систем; щит електричний для приєднання сонячних панелей до інвертора; захисне та комутаційне обладнання для системи; прилади обліку електроенергії.
Щоб отримати відшкодування на сонячні батареї та електростанції, необхідно:
Крок 1 — вибрати необхідне обладнання у постачальника та взяти на нього рахунок-фактуру;
Крок 2 — завітати до будь-якого державного банку («Укрексімбанк», «Укргазбанк», «Ощадбанк», «Приватбанк») і взяти кредит на встановлення систем сонячного теплопостачання;
Крок 3 — купити обладнання та встановити його;
Крок 4 — підтвердити факт встановлення в Обленерго;
Крок 5 — банк передає всі відомості про позичальника обласній комісії;
Крок 6 — комісія приймає рішення та повідомляє банк;
Крок 7 — банк відшкодовує до 20% від тіла кредиту.
За довідками можна звертатися за телефонами: (0412) 47-47-12.
04141.com.ua