Працюватиме чи ні «нещасливий» бювет у районі «Зелених»?

Працюватиме чи ні «нещасливий» бювет у районі «Зелених»?

Альтернативному джерелу водопостачання — бювету у мікрорайоні «Зелені» — не щастить. Мешканці мікрорайону вже дев’ять місяців змушені обходитися без нормальної води, адже глибинний насос, який придбали за 70 тисяч та замінили, — пропрацював лічені дні і… перегорів, як попередній.
Тим часом до нас телефонують читачі, запитуюючи: скільки ще чекати на відновлення роботи бювету? Із цим запитанням ми звернулися до заступника начальника Водоканалу — Олександра Колесника.
— Бювет невдовзі буде працювати, — запевнив Олександр Анатолійович. — Ми замовили новий насос, але оплатити його зараз немає змоги. У вересні фінансова ситуація покращиться, тож новий насос буде придбано і встановлено.
З приводу якості води бювету у «Зелених» давно ходять чутки. Один із місцевих підприємців, навіть, почав встановлювати у мікрорайоні пункт продажу очищенної питної води.
У місцевому ОСББ нам повідомили, що воду відправили на дослідження у столичну лабораторію і, якщо сумніви щодо якості підтвердяться, то бювет може й не запрацювати.
Натомість у Водоканалі запевнили, що якість води у джерелі відповідає нормам і, після закупки нового насосного обладнання, бювет відновить роботу. Очікується, що на це піде місяць.
Юлія КЛИМЧУК
Фото Сергія ЩУРУКА