Хроніка 35/2017

СМЕРТЕЛЬНА ДТП, ЗАГИНУВ НОВОГРАД-ВОЛИНЕЦЬ
Дорожньо-транспортна пригода сталася 24 серпня, близько 23:30, на 4 км автодороги Житомир-Могилів-Подільський, поблизу с.Зарічани. Поліцією розпочато досудове розслідування.
На місці події працювали слідчо-оперативні групи ГУ Нацполіції області та Житомирського відділення поліції.
За попередньою інформацією, водій автомобіля «Opel Vivaro», 48-річний житель Хмельницької області, рухаючись у напрямку м.Житомира, здійснив наїзд на пішохода, 47-річного жителя м. Новоград-Волинський, котрий переходив проїзну частину на нерегульованому пішохідному переході.
Унаслідок ДТП пішохід загинув на місці події.
Відповідна інформація внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.2 ст.286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) ККУ. Усі обставини та причини ДТП нині з’ясовуються.
ПІД КОЛЕСАМИ АВТІВКИ ЗАГИНУЛА ЮНА ДІВЧИНА
Фатальна ДТП сталася уночі 27 серпня у Новограді-Волинському. Усі обставини та причини з’ясовуються у рамках розпочатого кримінального провадження.
Попередньо встановлено, що близько о пів на першу ночі, по вул.Житомирській, водій автомобіля «Daewoo Lanos», 18-річний житель райцентру, здійснив наїзд на пішохода — 15-річну звягельчанку, котра перетинала проїзну частину вулиці поза межами пішохідного переходу.
Унаслідок ДТП дівчина отримала травми, які виявилися несумісними з життям. Вона загинула на місці пригоди.
Подію кваліфіковано за ч.2 ст.286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України. Усі обставини та причини фатальної ДТП з’ясовуються у рамках розпочатого досудового розслідування.
* * *

Шановні водії! Поліція звертається до вас із наполегливим проханням суворо дотримуватися правил безпеки під час керування транспортними засобами. Під час руху дотримуйтеся швидкісних режимів з урахуванням інших небезпечних факторів, як то: дорожнє покриття, погодні умови та пора доби. Адже, здавалося, неврахування незначного, на перший погляд, фактору може мати надзвичайно тяжкі наслідки. Також закликаємо пішоходів подбати про особисту безпеку: пересуваючись поблизу автодоріг у темну пору доби, обов’язково одягайте світлоповертаючі елементи, які дозволять водіям вчасно вас помітити.
Водночас поліцейські закликають батьків, які виховують неповнолітніх дітей, бути уважними до них. За кілька днів розпочнеться новий навчальний рік, тож переважна більшість школярів повернулися додому з місць літнього відпочинку. Не забувайте контролювати, де знаходиться і чим займається ваша дитина у той чи інший час доби. Ваша увага і постійний зв’язок із дітьми допоможуть уникнути багатьох неприємностей.
БАНКІВСЬКИЙ ШАХРАЙ УВІВ В ОМАНУ МЕШКАНКУ НОВОГРАД-ВОЛИНСЬКОГО РАЙОНУ
Поліція вкотре застерігає новоград-волинців від ошуканств, що вчиняються від імені банківських працівників (під виглядом усунення раптових проблем в електронній системі або ж проведення фінансових операцій).
Так, мешканка Новоград-Волинського району повідомила у поліцію про «працівника служби безпеки банку», який у телефонній розмові повідомив про блокування її картки. Зазначив, що процедуру відновлення можна здійснити миттєво, у телефонному режимі, повідомивши необхідні конфіденційні дані. Погодившись, жінка позбулася близько 5 тисяч гривень. У вищевказаному випадку слідчий поліції кваліфікув подію, як шахрайство.
У рамках розпочатого за ст.190 Кримінального кодексу України досудового розслідування, поліція встановлює особу пройдисвіта і його місцезнаходження.
До Житомирського відділу поліції цими днями також звернулася 59-річна жителька обласного центру, повідомивши про підозріле зникнення зі свого банківського рахунку майже 1,7 тисяч гривень. Як з’ясувалося, напередодні жінці на мобільний зателефонував, нібито, працівник банку, і запропонував покращити захист її банківського рахунку. Для здійснення такої операції клієнтка продиктувала персональні дані. Утім, жінка дочекалася лише смс-сповіщення про зняття коштів, — повідомляє сайт «RuporZT».
Правоохоронці звертаються до громадян: аби не стати жертвами шахраїв, дотримуйтеся елементарних правил. Зокрема, нікому і за жодних обставин, не надавайте особистої інформації (номер банківської картки, рахунку, CVV-код, пін-код, коди, які приходять у смс-повідомленнях тощо), тим більше — у телефонному режимі; не довіряйте телефонним сповіщенням про невиконані кредитні зобов’язання й необхідність звірити номер вашого кредитного рахунку з нібито наявною інформацією у банку. Принагідно згадайте, що у контактному центрі установи зазвичай клієнтів запитують лише чотири останні цифри вашої кредитки. Зрештою, у питаннях фінансового характеру керуйтеся здоровим глуздом, а у разі потреби — радьтеся з фахівцями.
СМЕРТЕЛЬНА ТРАГЕДІЯ — БЛИСКАВКА ВЛУЧИЛА У ЧОЛОВІКА
Трагедія сталася 27 серпня у селі Тернівка Новоград-Волинського району. Від удару блискавки загинув 46-річний місцевий мешканець. «Гроза застала чоловіка у полі. Чоловік загинув на місці», — повідомили у райдержадміністрації.
Нагадуємо громадянам: якщо ви залишилися у полі під час грози, слід дотримуватися певних правил безпеки, зокрема, уникати відкритої місцевості, адже блискавка, зазвичай, б’є у найвищу точку на своєму шляху. Самотня людина у полі — це і є та найвища точка. Ховаючись під деревами, не забувайте про те, що блискавка найчастіше попадає у найвищі з них. Чим менше деревце, під яким ви знайшли притулок, тим краще. Якщо це — одиноке дерево, то воно вас не захистить, а, навпаки, здатне притягнути блискавку. Сховайтеся у будь-якому заглибленні у найнижчому місці поля, сядьте навпочіпки та пригніть голову.
Слід при цьому позбавитися усіх металевих предметів. А ще не лягайте на землю, бо тим самим збільшите площу ураження.
У ЛЮБАРСЬКОМУ РАЙОНІ — ВБИВСТВО
У Любарському районі 26 серпня двоє пенсіонерів, під час спільного обіду з випивкою, не помирилися. У результаті — 67-річний господар будинку наніс смертельне ножове поранення своєму 57-річному сусідові.
Від отриманої травми постраждалий помер на місці. Кримінальне провадження розпочате за фактом умисного вбивства.
RuporZT

ПОТЯГ ЗБИВ АВТОМОБІЛЬ, АЛЕ ВОДІЙ ВСТИГ ВИСТРИБНУТИ
Ввечері 28 серпня, у Попільнянському районі Житомирської області, на залізничному переїзді потяг збив автомобіль «Honda», — про це «Житомир.info» розповіли очевидці. Аварія сталася близько 22.00 год.
«На нерегульованому залізничному переїзді, неподалік від селища Попільня, перед нами їхала старенька «Honda». На залізничних коліях водія засліпило фарами зустрічних автомобілів, а колесо його машини попало у стик рейок, і через хвилину на автомобіль наїхав товарний потяг. Водій встиг вистрибнути, пасажирів у машині не було», — розповіли очевидці.
Водій викликав поліцію на місце ДТП. Після приїзду правоохоронців очевидці допомогли стягнути автомобіль з рейок, щоб звільнити проїзд для транспорту.
Як повідомляв «Житомир.info», на початку червня цього року пасажирський потяг сполученням Львів-Київ смертельно травмував 19-річного жителя села Леонівка Лугинського району.
zhitomir.info

НА БЕРЕЗІ ТНІ У РАЙОНІ ВИЯВЛЕНО АРТИЛЕРІЙСЬКИЙ СНАРЯД
26 серпня мешканець села Мурашівка Новоград-Волинського району повідомив поліцію про те, що поблизу села Броники у річці Тня він виявив снаряди часів Великої Вітчизняної війни.
У ході перевірки поліцейські встановили, що близько 17 години 40 хвилин, перебуваючи поблизу с. Броники, на відстані приблизно 300 метрів від автозаправки «ВОГ», вниз по течії річки, на березі річки Тня заявником було виявлено артилерійський снаряд. Корпус покритий корозією, діаметром 125 мм. акумулятивної дії.
Для евакуації небезпечного предмета залучено рятувальників.
ВИЯВИЛИ АМФЕТАМІН У КУПЮРІ НОМІНАЛОМ 1 ГРИВНЯ
27 серпня, о 00:37 год., до чергової частини Новоград-Волинського відділу поліції надійшло телефонне повідомлення від патрульних про те, що чоловік, який знаходиться на зупинці транспортних засобів по вулиці Толубка, може зберігати при собі наркотичні засоби.
На місце пригоди виїжджала слідчо-оперативна група поліції.
У ході перевірки працівниками СРПП, при поверхневому огляді у чоловіка всередині сумки, яка знаходилась у нього на плечі, виявлено згорнуту грошову купюру номіналом 1 гривня зі згортком фольги, всередині якого знаходилась порошкоподібна речовина сірого кольору, вагою приблизно 1 грам, зовні схожа на особливо небезпечний наркотичний засіб, заборонений в обігу — амфетамін.
З місця пригоди вилучено грошову купюру номіналом 1 гривня із згортком фольги, всередині якого знаходилась порошкоподібна речовина.
Перевірку за ч.1 ст.309 КК України проводить Новоград-Волинський ВП.
04141.com.ua