До уваги отримувачів субсидії

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 18 серпня 2017 року №609 «Про внесення змін до деяких Постанов Кабінету Міністрів України», Урядом удосконалено процес надання житлових субсидій населенню. Зокрема, зменшено період, за який враховуються доходи домогосподарств для призначення субсидій до двох кварталів. На новий опалювальний період 2017-2018 р. з 1 жовтня 2017 року, при розрахунку розміру субсидії, будуть враховані доходи громадян за I та II квартал 2017 року.
Переглянуто соціальні нормативи газу, які будуть діяти з 1 жовтня 2017 року: за наявності газової плити, у разі відсутності централізованого гарячого водопостачання та газового водонагрівача, — 5,4 м3 на одну особу на місяць; за наявності газової плити та газового водонагрівача — 10,5 м3 на одну особу на місяць.
Надано можливість призначення субсидії недієздатній особі працездатного віку за заявою опікуна. У разі смерті особи, якій було призначено субсидію для відшкодування витрат на оплату послуг з газо-, електропостачання для індивідуального опалення, частина невикористаної суми субсидії виплачується одній із осіб, з урахуванням яких було призначено субсидію, за заявою такої особи.
Субсидія не призначатиметься за наявності заборгованості, загальна сума якої перевищуватиме 20 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.
Л.ХРУЩ, директор Департаменту праці та соцзахисту населення міськради