Вітаємо з днем знань!

«У наступному навчальному році українська освіта переходить на концепцію нової освіти. Тож цей рік має стати експериментальним для сотні пілотних шкіл в Україні, до числа яких увійшов і новоград-волинський колегіум, — про це, зокрема, «Звягелю» повідомила начальник управління освіти і науки міської ради Тетяна Ващук. — Наразі державні стандарти впроваджуватимуться у початковій школі колегіуму: мінімум сидіння за партою, максимум — рухливої та ігрової активності».
Нагадаємо, деякі шкільні стандарти вже змінено: школярам 1-4 класів дозволяють писати олівцем, а вчителям заборонили оцінювання і червону пасту.
З цього року у школах міста впроваджено триместри: учні навчатимуться по п’ять тижнів, а шостий — відпочиватимуть. Тривалість канікул збільшиться на два тижні, що змусить «стиснути» навчальну програму, але, обіцяють у відділі освіти, новий графік має розвантажити учнів.
До 1 вересня школи міста отримали інтерактивні комплекси (мультимедійні дошки, проектори і ноутбуки) за сприяння народного депутата В.М.Литвина, а за ініціативи міського голови В.Л.Весельського — 730 першокласників отримали абетки.