Містяни згуртувалися, щоб відзначити державні свята та 760-річчя згадки про місто

Містяни згуртувалися, щоб відзначити державні свята та 760-річчя згадки про місто

\"МістяниСвяткування трьох свят в одному (760-річчя міста, поєднане з державними святами — Днем Прапора та Днем Незалежності України) апріорі не могло бути нецікавим — надто вагомі приводи з’явилися у календарі. Тим паче, що оргкомітет вислухав цьогоріч чимало критики з приводу «Лесиних джерел», тож програму постаралися наситити креативом. Зокрема, дослухалися до порад містян включити у святкову концепцію досягнення звягельчан — котрі, власне, і творять історію міста. І хоч повноцінному святкуванню трохи завадило несподіване похолодання, якщо хтось хотів цікаво провести час у патріотичному контексті, то мав таку можливість.
\"Містяни

Чим нині живе місто — засвідчили презентації місцевих закладів у різних сферах та виставки промислових підприємств на центральній вулиці міста, а також — «вихід у люди» управлінь міської ради, що займаються освітою і наукою, охороною здоров’я, культурою, молоддю та спортом, соціальною сферою. Приємно було побачити, що місто живе і розвивається, що є не лише проблеми, а й здобутки, зокрема, на підприємствах.
\"МістяниДля тих, хто цікавиться історією Звягеля, організували автобусну та пішохідну екскурсії, для любителів увічнити яскраві миті життя працювала фотозона, дітей зацікавив конкурс малюнків на мольбертах і виставка робіт образотворчого відділення Школи мистецтв. Бібліотечна галявина «Читаючі діти — майбутнє України» засвідчила, що нашим дітям цікаві не лише комп’ютери, а для активної малечі придумали майданчик ігор. У Парку культури і відпочинку працювала спортивно-відпочинкова зона з шахів та шашок. Виставка-продаж виробів та майстер-класи майстрів декоративно-ужиткового мистецтва традиційно збирають глядачів. Хоча, напередодні Першовересня (коли батьки витратилися на збори до школи та у садочки) великого ажіотажу на вироби митців не спостерігалося.
Головній дитячій книгозбірні міста на свято було присвоєно ім’я Олени Пчілки та відкрито на фасаді будівлі інформаційну дошку — щоб вшанувати пам’ять видатної українки, яка боролася за відродження національної культури та подарувала Україні національну гордість — доньку-поетесу Лесю Українку.
«Разом ми єдині й Україна у нас одна!» — так називалася мистецька фієста на площі Лесі Українки, в якій взяли участь відомі місцеві співочі та танцювальні колективи. Завершив святкування концерт із привітаннями влади, за участю Заслуженого артиста України Володимира Коваленка, найкращих аматорських колективів та аматорів художнього мистецтва міста.
* * *

\"Містяни \"Містяни
Одним із цікавих нових заходів став велопробіг «Україна. Народжені вільними», організований молодіжними активістами та управлінням у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту міської ради.
\"Містяни \"Містяни
\"МістяниЩоправда, марафон на двоколісному транспорті ледве не зірвала злива, але перед патріотизмом звягельчан вона відступила. Любителям спорту організатори за це подякували, побажавши здоров’я та гордості за Україну і місто. У небо здійнявся символічний прапор України з повітряних кульок, а згодом учасники з патріотичною символікою вирушили означеним маршрутом завдовжки у 18 кілометрів.
Веломарафонівці поклали квіти до пам’ятного знаку біля меморіалів Небесній Сотні та загиблим учасникам АТО і вирушили міжнародною трасою Київ-Чоп на Городище, де було проведено екскурсію. Організатори висловили надію, що надалі велопробіги збиратимуть більше прихильників двоколісного транспорту та стануть доброю традицією здорового способу життя новоград-волинців.
Юлія КЛИМЧУК
Фото Сергія ЩУРУКА та з мережі

\"Містяни \"Містяни