Хроніка 36/2017

Хроніка 36/2017

БІЛЯ ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ ЗГОРІВ АВТОМОБІЛЬ
4 вересня, о 16:30, до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про загоряння автомобіля «ВАЗ-2101», що трапилося на одній із вулиць Новоград-Волинського. Про це рятувальників сповістив випадковий перехожий, який став свідком події.
Вже на місці виклику бійці ДСНС встановили, що вогнем охоплене багажне відділення легковика. О 16:35 пожежу локалізовано та о 16:45 – ліквідовано. Вогнем знищено багажне відділення та салон транспортного засобу.
Під час невдалих спроб самостійного гасіння пожежі отримали опіки різного ступеню важкості 55-річний власник автівки та його 52-річна дружина. Травмованих медики госпіталізували до приймального відділення міськрайТМО До ліквідації надзвичайної події залучалося п’ять рятувальників та одна одиниця пожежної техніки.
Попередня причина пожежі — розгерметизація системи подачі газу автомобіля. Наразі остаточні обставини події встановлюються фахівцями.
04141.com.ua

КРИВАВЕ ВБИВСТВО У ПИЛИПОВИЧАХ
3 вересня, близько 2-ї години ночі, до чергової частини Новоград-Волинського відділу поліції надійшло телефонне повідомлення зі станції швидкої допомоги міськрайТМО про те, що у Пилиповичах констатовано смерть громадянина 1970 р.н.
На місце події виїхала слідчо-оперативна група. Фахівцями було встановлено, що незадовго до цього мешканець с.Пилиповичі 1965 р.н., перебуваючи на подвір’ї одного з пилиповецьких обійсть, на грунті ревнощів до дружини, здійснив два постріли мисливськими набоями (дріб) зі своєї мисливської гладкоствольної зброї ІЖ-27 в уродженця Пилиповичів, мешканця Рівного.
Один із пострілів влучив у грудну клітину, від цього чоловік помер на місці, що було констатовано медиками. Тим часом нападник із місця скоєння злочину зник на автомобілі у невідомому напрямку.
Чоловіка було затримано правоохоронцями вночі 5 вересня, повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правпопорушення, передбаченого ч.1 ст.115 КК України та затримано в порядку ст.208 КПК України.
Новоград-Волинський відділ поліції

У ДЕНЬ ЗНАНЬ РЯТУВАЛЬНИКИ ВІДЗНАЧИЛИ ШКОЛЯРА-ГЕРОЯ
14-річний мешканець села Мартинівки Пулинського району Віктор Тимощук, під час літнього відпочинку у козацькому таборі Коростишева врятував юнака, котрий тонув у каньйоні. Віктор — сором’язливий і не розповів про подію батькам багатодітної сім’ї.
Дізнавшись про цей героїчний випадок, рятувальники, спільно з ініціаторами соціального проекту «Школа безпеки», вирішили відзначити хлопця подарунками. 1 вересня — у День знань — на святковій шкільній лінійці фахівці ДСНС вручили герою мобільний телефон та почесну грамоту за проявлену мужність і відвагу. А партнери рятувальників нагородили його цифровим фотоапаратом та портфелем із сувенірною продукцією.
Також Віктора офіційно посвятили у козаки та вручили шаблю. Тепер у козацькій родині героя зватимуть Топилихо. Він носитиме чуприну, що дозволено лише справжнім козакам, котрі відзначилися героїчним вчинком.
Ірина КОВАЛЬ, прес-служба Управління ДСНС України у Житомирській області

ФАХІВЦІ ДСНС ВРЯТУВАЛИ 80-РІЧНУ ПЕНСІОНЕРКУ, ЯКА ВПАЛА У ПОГРІБ
3 серпня, о 21:40, до Служби порятунку «101» м.Коростишів надійшло повідомлення від медиків про те, що на території приватного домоволодіння пенсіонерка впала у погріб і травмувалася. Необхідна допомога рятувальників, щоб дістати жінку.
По прибуттю бійців ДСНС на місце події з’ясувалося, що напередодні, увечері, пенсіонерка у темряві оступилася та з двометрової висоти впала у відкритий отвір погреба. Потерпіла знаходилася там майже добу, доки її не знайшли сусіди. На час прибуття рятувальників жінка була при свідомості, сиділа на підлозі. Однак не могла підвестися через забої та скаржилася на сильний біль у нозі.
Для порятунку двоє фахівців ДСНС по драбині спустилися вниз до потерпілої. Щоб ще більше не травмувати її, посадили жінку на стілець, за допомогою рятувальної мотузки зафіксували та передали на поверхню. Нагорі надзвичайники поклали врятовану на ноші та транспортували до автомобіля швидкої допомоги.
Прес-служба Управління ДСНС України у Житомирській області