Нові послуги від Укрпошти

Укрпошта, запевняють у компанії, намагається йти у ногу з часом, впроваджуючи нові послуги. Серед останніх новинок — переказ коштів «З картки додому» та пересилання поштових відправлень «Експрес» та «Стандарт». Про це розповів директор Житомирської дирекції ПАТ Укрпошта — Олександр НЕЧИПОРУК.
— Скориставшись новою послугою «З картки — додому» на сайті Укрпошти, відправник має змогу переказати кошти рідним і близьким, у яких відсутня банківська картка. Готівку доставить за вказаною адресою та передасть із рук у руки листоноша. Тобто, йдеться про переказ коштів із банківської картки з доставкою готівки отримувачу.
— Це нововведення — для тих, у кого немає змоги користуватися послугами банків?
— За статистикою, послуги банків доступні для 65% населення, залишається ще третина тих, для кого недоступні ці послуги. Мешканці маленьких населених пунктів, де відсутні банківські відділення, не можуть ані відправити, ані отримати кошти. Навіть, за наявності банківської картки та Інтернету, що дозволяють здійснювати перекази он-лайн, у селі чи селищі може не бути банкомата. Давайте не забувати, що сільські мешканці віком 60+ (ті, хто може потребувати фінансової допомоги за віком чи за станом здоров’я), часто мають туманне уявлення про банківську картку і не користуються комп’ютером та Інтернетом.
— Але ж для них існує поштовий переказ, чи не так?
— Так, існує. Укрпошта здійснює поштові перекази, займаючи 28% усього ринку переказів. Проте, для оформлення і відправлення поштового переказу необхідно відвідати відділення. А якщо зайнятість на роботі не дозволяє потрапити у поштове відділення у робочий час? Тоді маємо можливість зробити це у декілька «кліків» на сайті Укрпошти, обравши переказ
«З картки додому».
— У які терміни можна отримати такий переказ?
— Це залежить від виду переказу. Можна скористатися адресним переказом (додому) або терміновим переказом (з отриманням коштів у відділенні).
Адресний переказ — якщо необхідно переказати кошти адресатам похилого віку чи хворим, яким важко дістатися до відділення, або людям з обмеженими можливостями. Мамі з маленькою дитиною чи багатодітній матері також не завжди зручно відвідувати пошту. Доставка додому доступна для будь-якого населеного пункту, адже наші працівники обслуговують усі 27 тис. населених пунктів України.
Отримати адресний переказ можна через два робочих дні у відділеннях зв’язку з усіх платіжних карток «MasterCard» будь-яких банків України. Максимальна сума одного переказу становить 14 тис. 999 грн.
Терміновий переказ передбачає отримання коштів в автоматизованому відділенні зв’язку впродовж 15 хвилин після відправлення. Зі списком таких відділень можна ознайомитися на сайті.
— А якою є вартість переказу?
— При виборі адресного переказу — 1% від суми переказу + 19 грн. При виборі термінового — 1% від суми переказу + 5 грн.
— Розкажіть про нові види поштових послуг з пересилання поштових відправлень. Що таке, зокрема, «Укрпошта Експрес» та «Укрпошта Стандарт»?
— «Укрпошта Експрес» дозволяє відправити документи або інші товари у найкоротші терміни та найшвидшим способом. Терміни доставки — у 2-3 рази швидші, ніж стандартні відправлення. У межах обласного центру термін доставки — один день, у межах області та між обласними центрами — 2 дні, у межах України — 3 дні. У конкурентів така послуга коштує на 40% дорожче, а термін доставки такий самий.
Можна замовити додаткові послуги: забір або доставка кур’єром (за 12 грн.), а також смс-інормування — за 0,60 коп. ви отримаєте інформацію, коли була вручена ваша посилка. У разі настання непередбачуваних обставин, витрати на відправлення будуть компенсовані, адже посилка автоматично застрахована.
«Укрпошта Стандарт» — це реєстроване відправлення паперів, документів або інших предметів, терміни доставки яких не критичний (від 4 до 7 днів) та на 20% дешевше.
За матеріалами Укрпошти