0:2 і 0:7. Поразки — різні, але турнірних очок однаково недодають…

«Звягель» і «Авангард» продовжують балансувати в нижній частині турнірної таблиці чемпіонату області з футболу. Залікові очки командам вдається здобувати вкрай рідко, попри завіряння представників обох клубів «дати бій» уже в найближчому матчі.
У 12-му турі обидві гри за участю новоградських футбольних колективів увійшли до категорії «най». Матч «Звягель» — «Полісся» (Городниця), що проходив у Новограді, зібрав аж 350 глядачів (відповідно до офіційної інформації, яку повідомляє сайт федерації футболу області), і став найвідвідуванішим у турі. А за участю «Авангарду» відбувся найрезультативніший поєдинок. Щоправда, всі сім голів влетіли у ворота саме «Авангарду»…
У «Звягелі» напередодні матчу відбулися кадрові перестановки. Тренерський пост полишив Андрій Лось, якого замінив викладач футболу ДЮКФП Валерій Блізніченко. Крім цього, з командою попрощався капітан і лідер атак Ярослав Корнійчук. Відповідно до повідомлень у соцмережах на офіційних сторінках, обидві кадрові втрати відбулися за обопільною згодою: прозвучали подяки й побажання удачі в подальшому. Але, як відомо, коли все ладиться, посеред сезону такі «трансфери» не відбуваються.
Без Ярослава Корнійчука в атаці «Звягель» не зміг розпечатати ворота городницького «Полісся», яке прибуло на матч, йдучи другим у турнірній таблиці. Полісяни в цьому сезоні мають «зуб» на «Звягель» за програш у півфіналі кубку. Тож, відігруються за той провал у чемпіонаті.
Цього разу долю матчу вирішили події однієї хвилини в середині першого тайму. Впродовж цього часу м’яч двічі побував у воротах «Звягеля». Спочатку, так звану, робочу атаку було завершено добиванням фактично з лінії воріт, а потім гравці «Полісся» скористалися тим, що голкіпер господарів далеко вийшов у поле, й закинули йому «за комірець».
Друга половина гри минула фактично без гольових моментів. Попри старання гравців «Звягеля», їхні атаки не відзначалися особливою небезпекою. А гості в одній із контратак могли зробити свою перевагу крупнішою. Проте все так і завершилося перемогою «Полісся» — 2:0.
Провальним за результатом (але, як свідчать очевидці, не за грою) став матч «Авангарду» із «Поліссям» зі Ставків (Радомишльський район), в якому авангардівці зазнали розгрому — 0:7. Господарі забили практично все, що створили. Натомість «Авангард» не зміг розмочити рахунок навіть із пенальті…
Отже, обидві новоградські команди наразі мають по вісім очок (у «Звягеля» — 11 ігор, в «Авангарду» — 10), всього на два очки випереджаючи ФК «Бердичів», який перебуває останнім.
Лідерство утримує «Полісся» (Ставки) — 27 очок. На другому місці — городницьке «Полісся» — 25 очок. Третій — коростенський «Мал» (20 очок).
* * *

У першості області обидві команди дублерів розписали нічиї: «Зоря-Енергія» (Романів) — «Звягель-2» — 0:0; «Авангард-2» — «Зоря» (Врублівка) — 1:1. Тут новоградські команди теж є сусідами по турнірній таблиці — дев’яте місце в «Авангарду-2», десяте — у «Звягеля-2». І тут також до лідерів значно далі, аніж до тих команд, що перебувають на останніх місцях.
З огляду на це, дедалі частіше на стадіоні доводиться чути думки пересічного вболівальника, що, мовляв, для чого місту аж стільки команд, якщо жодна з них не в змозі реально за щось поборотися? Місцеві любителі спорту, попри насиченість іграми, заскучали саме за перемогами, і згадують той склад «Звягеля-750», який свого часу ставав віце-чемпіоном України серед аматорських команд, і який збирав у Новограді повний стадіон…
* * *

На цьому тлі втіхою для любителів футболу стають результати ветеранського «Авангарду». Ось і в 17-му турі новоградці здобули перемогу. Цього разу — в Попільні, з рахунком 1:0.
Ветеранський «Авангард» у 16 іграх набрав уже 39 очок. Найближчий переслідувач — «Іскоростень» — має 32 очки у 17 іграх.
Олег БРЮХАНОВ