Переможцями чемпіонату з воркауту стали брати-близнюки

Переможцями чемпіонату з воркауту стали брати-близнюки

Едуард і Дмитро Корольови належать до молодого покоління звягельчан, яке, немов, «живе» на турніках. Їх у компанії таких же підтягнутих і жилавих юнаків фактично щовечора можна побачити як не на спортмайданчику в парку, так на турніках по сусідству — у дворі ЗОШ №5. Акробатичні трюки та силові вправи стають об’єктом уваги перехожих.
Дехто зі старших чоловіків, спостерігаючи за спритністю юнаків, намагається теж «пригадати молодість» та покрасуватися перед своєю пані, виконавши підйом переворотом чи силовий вихід. А кому такі речі вже не дозволяє «пузце», той лише заздрить та коментує: «А я ото років 20 тому і не так умів…».
…Аби підтримати змагальницький дух, визначити сильнішого на даному етапі і, звісно, з метою привернення уваги дітей, юнацтва і молоді до здорового способу життя, у неділю, 10 вересня, було проведено відкритий міський кубок із воркауту «Battle Zvygel cup». Змагання пройшли на спортмайданчику, що в міському Парку культури та відпочинку, й офіційно були приурочені до Дня фізичної культури та спорту.
Десятки глядачів стали свідками безкомпромісної боротьби. Суддівській колегії у складі визнаних місцевих майстрів воркауту, неодноразових переможців і призерів обласних і всеукраїнських змагань з вуличного спорту — Дмитра Чаплінського, Артема Мінякова й Лади Швець — було непросто визначити переможця в кожній дуелі — так званому, батлі. Подекуди учасникам надавали додатковий час, глядачі бачили все цікавіші й складніші трюки.
У підсумку переможцем став Едуард Корольов. Друге місце посів Андрій Чернецький, третє — Дмитро Корольов.
А в тих, хто нині не потрапив до числа призерів, з’явиться додаткова мотивація для тренувань. І було б добре, аби комунальні служби звернули увагу, що після кожного дощу (яких восени ще буде й буде) турніки і бруси на спортмайданчику в парку стоять суціль у воді. Проблему може вирішити 1-2 автівки відсіву. Це, звісно, якщо розвиток спорту й здоровий спосіб життя важливі на ділі для відповідальних за цей розвиток осіб, а не тільки на словах під час звітів.
Олег БРЮХАНОВ