Великовагові сміттєвози продовжують прибувати на новоградський полігон ТПВ

Про це редакції в телефонній розмові розповіли небайдужі городяни.
«Читав статтю у вашій газеті про вивезення на новоградське сміттєзвалище побутових відходів з інших регіонів України. У неділю, 10 вересня, сам став свідком, як близько шостої години ранку (ще темно було), з під’їзної дороги, що веде до полігону ТПВ, виїхала фура-сміттєвоз і повернула у бік Чижівки. У цей час на звалищі активно гарчав тракторець. Вочевидь, розрівнював привезене», — розповів чоловік.
На жаль, очевидець не встиг побачити номерні знаки автомобіля. Проте було чітко видно, що сміттєвоз — великоваговий і зовсім не схожий на ті місцеві, що працюють над вивезенням сміття з території Новограда-Волинського.
Звісно, конкретно цей факт може лише опосередковано вказувати на прийом новоградським полігоном ТПВ побутових відходів з інших регіонів. Проте, з огляду на попередні свідчення городян, а також на той випадок, коли депутати міської ради задокументували факт вивантаження привозного сміття на новоградському звалищі (детальніше — у №36 від 8 вересня 2017 року), доволі чітко проглядається тенденція.
Дивує, що, попри розголос у пресі й соцмережах, міська влада досі не озвучила свою офіційну позицію в даному питанні. Немає ані пояснень, ані спростувань. Лише заклик від міського голови у щоденному зверненні до городян через соцмережі з вимогою до правоохоронців покарати винних.
Зі свого боку газета «Звягель» направить офіційний запит на ім’я міського голови Віктора Весельського, в якому викладе питання щодо роботи полігону ТПВ та фінансування будівництва другої черги. За продовженням теми слідкуйте у подальших номерах «Звягеля».
Олег БРЮХАНОВ