У мерії роз’яснили ситуацію навколо «переходу для їжачків»

У мерії роз’яснили ситуацію навколо «переходу для їжачків»

\"УМіський голова Віктор Весельський не раз і не два публічно акцентував увагу своїх підлеглих по галузі ЖКГ щодо необхідності своєчасного нанесення дорожньої розмітки на вулицях міста.
Схоже, що окремі виконавці, аби не бути звинуваченими в бездіяльності в цьому напрямку, аж надто захопилися «розмальовуванням» доріг. По Новограду з’явилося декілька пішохідних переходів, що викликали в містян переважно іронічний сміх.
Один із найбільш красномовних прикладів — у мікрорайоні «Болгарбуд», на перехресті вулиць Герцена-Леваневського. Там дорожні служби нанесли «зебру», яка з’єднувала не тротуари, а… газони обабіч дороги. Дотепні звягельчани одразу нарекли цей пішохідний перехід «переходом для їжачків».
Після тривалих кепкувань у соцмережах мерія на своєму офіційному сайті пояснила ситуацію. Виявляється, саме так і було заплановано: спочатку — «зебра», а тоді — тротуар.
В інформації за 8 вересня, розміщеній на офіційному сайті міської ради, зокрема, йдеться наступне: «У зв’язку зі зверненнями громадян із проханням облаштувати безпечний перехід дороги на перехресті вулиць Герцена-Леваневського, наразі ведуться роботи з його облаштування. Заступник директора КП «Шляхрембуд» В.Б.Андрощук поінформував, що напередодні початку нового навчального року працівники КП «Шляхрембуд» здійснювали поновлення горизонтальної розмітки в місті, і, знаючи про потребу облаштувати перехід на перехресті Герцена-Леваневського, на проїжджу частину дороги була нанесена розмітка. Володимир Борисович зазначив, що це — доволі дорогий процес. Так, лише цього року для маркувальної машини було використано фарби в кількості 3110 кг на суму 192 тис. 406 грн. У результаті в місті оновили 2705 кв. м розмітки пішохідних переходів; нанесено 27 ліній «СТОП», 19 пристроїв примусового зниження швидкості та близько 4,5 км осьової розмітки. Тож, фахівці зважили, що для економії бюджетних коштів, доцільно нанести розмітку пішохідного переходу в той час, коли по місту працювала маркувальна машина. І лише потому облаштувати прилеглу частину тротуару.
Наразі ведуться підготовчі роботи до асфальтування тротуару біля переходу. Знято верхній шар грунту, засипано каміння та щебінь. Власне, асфальтування цієї ділянки буде проведено з 11 вересня 2017 року, тоді ж, коли й вулиці Кривоноса та Ціолковського. Раніше запустити асфальтний завод задля маленької ділянки тротуару — недоцільно і дороговартісно».
Біля пішохідного переходу вже встановлені відповідні дорожні знаки. Тож, водії, керуючись правилами дорожнього руху, повинні надавати перевагу пішоходам на даному переході. Який, між тим, і було облаштовано задля безпеки мешканців мікрорайону, — ось так відповіли на жарти і кпини у новоградській мерії.
Олег БРЮХАНОВ
Фото з мережі Фейсбук