Чи зіграє Мирон Маркевич у Новограді за збірну України?

Чи зіграє Мирон Маркевич у Новограді за збірну України?

Непересічну подію зі світу спорту запланували в Новограді-Волинському в рамках святкування 80-річчя Житомирської області, 25-річчя Житомирської обласної федерації футболу та в підтримку воїнів у зоні АТО.
22 вересня, о 16:30, на міському стадіоні «Авангард» відбудеться товариський матч між футбольними командами ветеранів збірної України та збірної Житомирської області, — повідомляє управління у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту міської ради.

У Житомирській обласній федерації футболу «Звягелю» підтвердили цю інформацію. У складі національної збірної України планується поява Владислава Ващука, Сергія Нагорняка, Едуарда Цихмейструка, Сергія Ковальця, Юрія Максимова, Віталія Косовського. Головний тренер національної ветеранської збірної — Заслужений майстер спорту СРСР, учасник трьох чемпіонатів світу, віце-чемпіон Європи-1988, колишній тренер київського «Динамо» Анатолій Дем’яненко, — повідомляє офіційний сайт федерації футболу Житомирської області.
Але остаточний склад національної збірної України серед ветеранів буде відомо лише в наступний понеділок.
За ветеранів Житомирщини зіграють: Борис Бутханов, Юрій Романов, Микола Ткачук, Віктор Чорний, Сергій Гвоздь та інші. Головний тренер Житомирської обласної збірної — майстер спорту, бронзовий призер чемпіонату України сезонів 1994/1995, 1995/1996, 1999/2000 р.р., екс-гравець ФК «Дніпро», «Карпати» (Львів), «Кривбас» (Кривий Ріг), «Металіст» (Харків), «Верес» (Рівне), член Клубу бомбардирів Олега Блохіна Олександр Паляниця.
До речі, на сайті Федерації футболу України, в рубриці «Національна збірна України серед ветеранів», є декілька цікавих новин. Зокрема, українські футбольні ветерани 30 серпня провели товариську гру в Маріуполі, за якою спостерігали понад 6 тисяч глядачів. Матч між ФК «Маріуполь» та ветеранами-збірниками, як і годиться для дружніх поєдинків, завершився результативною нічиєю — 2:2. У складі ветеранів вболівальники знову побачили Ващука, Єзерського, Назаренка… — тих, хто ще порівняно недавно складав основу провідних клубів України та головної команди. А сюрпризом став вихід на заміну на заключні хвилин 10 гри (кого б ви думали?)… Мирона Маркевича — одного з найавторитетніших тренерів сучасного українського футболу.
Наразі невідомо, чи передбачається поява Мирона Богдановича у складі збірної, що приїде у Новоград, але можна точно стверджувати: якщо не виникне ніяких причин для відміни чи переносу матчу, то звягельчани отримають свято футболу, на яке давно заслуговують.
…Інформація про матч за участю легенд українського футболу на стадіоні в Новограді-Волинському доволі швидко шириться містом. І приємно, що вболівальники вболівають не лише за футбол, а й за імідж Новограда. Коли цей матеріал уже був фактично готовий до друку, мені зателефонував один із активних місцевих фанів, запитавши, чи я знаю про подію, заплановану на 22 вересня. «Так, — відповідаю, — даю анонс на першу сторінку». «Тоді допиши щось про туалет на стадіоні. Приїдуть такі люди в Новоград, а з нинішнім станом туалету — ганьба місту. За тиждень, що лишився до 22 вересня, там ще можна щось зробити», — порадив товариш. Згоден із ним, як кажуть, на всі сто відсотків. Питання про приведення громадського туалету до належного вигляду на території стадіону «Авангард» уже роками підіймалося, але чомусь для утримувачів стадіону та влади міста досі є непідйомним. Чим не слушна нагода виправити ситуацію?
Олег БРЮХАНОВ