Хроніка 38/2017

У РАЙОНІ — ЗНОВУ САМОГУБСТВО…
11 вересня до Новоград-Волинського відділу поліції надійшло телефонне повідомлення від сільського голови с.Повчине Новоград-Волинського району про те, що 11.09.2017 року місцевий мешканець покінчив життя самогубством через повішання. На місце пригоди виїхала слідчо-оперативна група поліції.
У ході першочергових дій встановлено, що 11.09.2017 р., близько 8 години, по вулиці Травнева, 5, с.Повчине Новоград-Волинського району, в сіннику покінчив життя шляхом повішання чоловік, 1974 р.н., якого виявила теща покійного. При опитуванні близькі родичі загиблого пояснили, що до самогубства чоловік зловживав спиртними напоями.
ПОЛІЦЕЙСЬКІ ВИЛУЧИЛИ У ПЕРЕХОЖОГО ГРАНАТУ ТА НАБОЇ ДО «КАЛАШНИКОВА»
У ході проведення профілактичних заходів оперативники Новоград-Волинського відділу поліції у райцентрі зупинили перехожого, 31-річного жителя райцентру. За наявною у поліцейських інформацією, чоловік міг мати при собі заборонені законом речі.
Під час поверхневого огляду правоохоронці виявили у нього пакет із корпусом гранати «РГД-5» із підривачем, а також — понад 50 патронів калібру 5,45 мм та 7,62 мм.
Звягельчанин розповів, що небезпечні предмети раніше знайшов його родич і приніс додому. Нині ж він ніс їх заховати в інше місце.
Подія була задокументована працівниками слідчо-оперативної групи. Виявлене вилучено та направлено на дослідження.
10 ТОНН СІНА ЗГОРІЛО НА ВИХІДНИХ…
17 вересня до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу грубих кормів у с.Велика Горбаша Новоград-Волинського району.
Там загорівся сінник та сіно, що в ньому зберігалося. Зусиллями бійців ДСНС пожежу було локалізовано та ліквідовано. Внаслідок надзвичайної події знищено будівлю та 10 тонн грубих кормів.
ЗІТКНУЛИСЯ ВЕЛОСИПЕДИСТ І АВТОБУС
16 вересня, близько 14 години 25 хвилин, на одній із вулиць у місті Новограді-Волинському водій велосипеда, 58-річний місцевий житель, раптово виїхав на смугу зустрічного руху та зіткнувся з рейсовим автобусом «ЛАЗ» під керуванням 61-річного звягельчанина.
У результаті ДТП велосипедист отримав травми та був госпіталізований до міської лікарні.
ВИЇХАВ НА ЗУСТРІЧНУ ТА ВРІЗАВСЯ У ЛОБ «МОСКВИЧУ»
16 вересня, близько 15 години, на автодорозі поблизу повороту на Олександрівський полігон у Новоград-Волинському районі, сталася дорожньо-транспортна пригода, в якій постраждали чотири людини.
Так, водій автомобіля «ВАЗ-21099», рухаючись по автодорозі «Васьковичі-Парубне» (94 км + 350 м) у напрямку свого місця проживання у селищі Городниця Новоград-Волинського району, раптово виїхав на зустрічну смугу, де скоїв лобове зіткнення з автомобілем «Москвич», яким керував новоград-волинець — чоловік пенсійного віку.
Унаслідок ДТП водій «Москвича» отримав тілесні ушкодження у вигляді перелому передпліччя, садин та забоїв. Троє пасажирів, які знаходилися з ним у салоні автомобіля, отримали забої різних частин тіла. Всі постраждалі були доставлені у лікарню в Новограді-Волинському.
За матеріалами 04141.com.ua

ПІШОВ ПО ГРИБИ — ЗНАЙШОВ СНАРЯД
18 вересня група піротехнічних робіт Управління ДСНС у Житомирській області знищила 2 вибухонебезпечні предмети часів минулих війн. Обидві знахідки виявлено у Малинському районі.
Зокрема, в с.Зибин чоловік пішов у ліс по гриби. Проходячи стежкою, він побачив біля кущів невідомий предмет, що лежав на поверхні землі. Чоловік припустив, що це — військовий снаряд, про що і сповістив рятувальників. Фахівці ДСНС, які прибули до місця виклику, ідентифікували знахідку як артилерійський снаряд калібром 76 мм часів минулих війн.
Подібний випадок зафіксовано і в с.Єлівка того ж району. Там грибник відшукав у лісі ще одну підозрілу знахідку, про яку повідомив за номером «101». Нею виявилася мінометна міна калібром 120 мм часів минулих війн.
УДСНС України у Житомирській області

УПРОДОВЖ ДОБИ ЗАФІКСОВАНО 4 ПОЖЕЖІ
Протягом доби в області горіли господарчі будівлі, автомобіль «ВАЗ-2103» та 50 кв. м сміття. Зокрема, 16 вересня, о 19:00, до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в дерев’яній господарській будівлі в с.Рихальське Ємільчинського району. Про це надзвичайників сповістили селяни, які побачили, що горить будівля.
По прибуттю вогнеборців полум’ям була охоплена дерев’яна господарська будівля та дах літньої кухні. Силами бійців ДСНС о 19:37 пожежу вдалося локалізувати, а о 21:10 — ліквідувати. Внаслідок події загиблих та травмованих не виявлено. Вогонь устиг знищити господарську будівлю та покрівлю літньої кухні. Однак рятувальникам вдалось запобігти перекиданню полум’я на сусідню будівлю, розташовану в 0,5 м від осередку займання, а також — на житловий будинок, що в 4 м від нього.
Зі слів сестри власника будівель, з’ясувалось, що напередодні він розпалював грубу, щоб висушити зібрані гриби. Коли на вечір поїхав додому, то не перевірив усе, як слід. Ймовірно, це і призвело до загоряння.
Крім того, вогнеборці ліквідували пожежі в с.Суховоля Хорошівського району, де горіли господарські будівлі та грубі корми. І в с.Малинівка Малинського району загасили займання сміття на площі 50 кв.м. Внаслідок останніх пожеж загиблих та травмованих не виявлено. Причини загорянь встановлюють фахівці.
УДСНС України у Житомирській області

РЯТУВАЛЬНИКИ ДВІЧІ ЗА ДОБУ ВИЗВОЛЯЛИ ПОСТРАЖДАЛИХ ЛЮДЕЙ ІЗ ПОШКОДЖЕНИХ АВТІВОК
Упродовж доби на автошляхах Житомирщини зафіксовано 7 дорожньо-транспортних пригод, на 2 з яких доводилося виїжджати рятувальникам. Зокрема, в Малинському районі, на 57 км автодороги «Черняхів-Малин», автомобіль «MITSUBISHI Lancer» злетів у кювет та врізався у дерево. Про це сповістили випадкові очевидці, які проїжджали авто-
шляхом. Ймовірно, водій заснув за кермом.
По прибуттю чергового караулу рятувальників до місця пригоди вони встановили, що легковик в’їхав у дерево передньою частиною кузова. У транспортному засобі перебував лише 39-річний водій. Ознак життя він уже не подавав. Бійці ДСНС деблокували тіло загиблого з автомобіля, аби передати до рук медиків.
Ще одна ДТП зафіксована поблизу с. Топільня Лугинського району. Там автомобіль «ВАЗ-2106» із трьома чоловіками з’їхав із дороги та зіткнувся з деревом. Надзвичайники за допомогою гідравлічних ножиць визволили з авто 34-річного водія та передали лікарям для надання невідкладної допомоги. Також бійці ДСНС вилучили з автівки 27-річного пасажира, який знаходився на задньому сидінні, затиснутий музичними колонками. Чоловік уже не подавав ознак життя. Ще один пасажир, який сидів на передньому сидінні, поруч із водієм, самотужки залишив легковик.
Врятованого водія та пасажира доставлено до Лугинської центральної районної лікарні.
УДСНС України у Житомирській області

РЯТУВАЛЬНИКИ НАВЧАЛИ ШКОЛЯРІВ
15 вересня на базі Новоград-Волинського МРВ УДСНС України у Житомирській області, за участю працівників КВНЗ «Новоград-Волинський медичний коледж», провели для учнів загальноосвітніх шкіл пізнавально-профілактичний захід у рамках громадської акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти!».
На початку зустрічі фахівці Служби порятунку «101» нагадали школярам правила пожежної безпеки у побуті та під час відпочинку на природі, правила безпечної поведінки біля водойм, під час виявлення вибухонебезпечних предметів. Згодом працівники КВНЗ «Новоград-Волинський медичний коледж» провели для учнів практичне заняття з надання домедичної допомоги. Школярі на спеціальному манекені вчилися проводити серцево-легеневу реанімацію.
Рятувальники продемонстрували присутнім спеціальні та пожежні автомобілі, бойове спорядження та технічне обладнання, яке допомагає якнайшвидше ліквідувати наслідки надзвичайних ситуацій. Школярам розповіли тактико-технічні характеристики, показали у дії рятувальне обладнання.
Співробітники ДСНС сподіваються, що акція запам’яталася дітям надовго, адже вона допомогла дізнатись багато нового про професію рятувальника, а також нагадала про правила безпеки.
Новоград-Волинський МРВ Управління ДСНС України у Житомирській області