Учнівська збірна із ЗОШ №2 стала фіналістом «Олімпійського лелеченяти»!

Учнівська збірна із ЗОШ №2 стала фіналістом «Олімпійського лелеченяти»!

Учні Новоград-Волинської ЗОШ №2 показали не лише високий, 12-ий результат, у рейтингу шкіл Житомирської області за підсумками зовнішнього незалежного оцінювання 2017 року (і це — серед понад 350 шкіл). Збірна школи-родини №2 у складі 12 дітей пробилася до фіналу сьомого Всеукраїнського спортивно-масового заходу серед дітей «Олімпійське лелеченя», що проводиться під егідою Національного олімпійського комітету України.
Цьогоріч проект мав назву «Olympic Moves» і проходив у Міжнародному дитячому центрі «Артек», що в Пущі-Водиці, з 5 по 11 вересня. На фінал з’їхалися 300 найспортивніших, найактивніших і найрозумніших дітей із 25 регіонів України.
Щоб стати командою-переможцем і представляти свій регіон на головному старті сезону, учням 12-14 років з-понад тисячі шкіл країни, потрібно було пройти декілька етапів, починаючи від турнірів між класами, школами районів, міст та області.
Протягом тижня учасники змагалися у таких конкурсах як «Презентація команди», «Олімпійська вікторина», спортивна естафета, волейбольний турнір, крім цього, спілкувалися з відомими спортсменами тощо.
Найкраще звягельчани виступили у командній естафеті, здобувши четверте місце серед 25 команд. Естафета складалася з 12-ти етапів, що поєднували різні види спорту. До півфінального раунду змагань вийшло 8 команд. Це — Чернігівська, Житомирська, Вінницька, Дніпропетровська, Херсонська, Миколаївська, Рівненська області та представники м. Київ.
За підсумками всіх випробувань, представники Житомирської області — команда учнів 5, 6 і 7 класів Новоград-Волинської ЗОШ №2 — посіли високе 4 місце. А чемпіоном естафети стала команда «Лідер» з Києва. Ось склад звягельської команди: Аліна Котова, Віталій Миронюк, Нікіта Бенківський, Тетяна Якіна, Анастасія Литвинко, Владислав Олексюк, Анастасія Сімончук, Марія Ничипорук, Діана Островська, Костянтин Ковальчук, Олександр Коваль і Дмитро Шевчук. До речі, Анастасія Сімончук була удостоєна честі зачитати клятву олімпійця від імені всіх спортсменів. Тренери команди — вчителі фізичного виховання ЗОШ №2 — Світлана Перебейнос та Олександр Сидорчук.
Відзначимо також, що фіналістів привітав президент Національного олімпійського комітету України, Олімпійський чемпіон Сергій Бубка. Слова підтримки обдарованим дітям висловили відомі спортсмени. Зокрема, Валерій Андрійцев (вільна боротьба), Олена Садовнича (стрільба з лука), Анна Безсонова (художня гімнастика), Ілля Кваша (стрибки у воду), Олена Яценко (гандбол), Юлія Левченко (легка атлетика), Богдан Ядов (дзюдо) і Анастасія Гожва (фігурне катання).
Олег БРЮХАНОВ