Хроніка 39/2017

Хроніка 39/2017

У НОВОГРАДІ-ВОЛИНСЬКОМУ ПРОКУРАТУРА ВИМАГАЄ ПРИПИНИТИ ВИКОРИСТАННЯ ПОЛІГОНУ ТВЕРДИХ ПОБУТОВИХ ВІДХОДІВ, ЯКИЙ ПІДПРИЄМСТВО ЕКСПЛУАТУЄ З ПОРУШЕННЯМ ЗАКОНУ
Позов Новоград-Волинської місцевої прокуратури перебуває на розгляді у господарському суді Житомирської області.
Йдеться про те, що місцевою прокуратурою, в інтересах держави в особі Новоград-Волинської міської ради, заявлено позов про розірвання із товариством з обмеженою відповідальністю договору утримання полігону твердих побутових відходів вартістю 3,1 млн. грн. та зобов’язання щодо його повернення.
Так, у 2014 році комунальним підприємством Новоград-Волинської міської ради укладено із зазначеним товариством договір про передачу полігону твердих побутових відходів м.Новоград-Волинський для його належного утримання та експлуатації, відповідно до вимог чинного законодавства та санітарних норм.
Державною екологічною інспекцією встановлено, що підприємство експлуатує полігон твердих побутових відходів, порушуючи вимоги Законів України «Про охорону навколишнього природного середовища», «Про відходи», «Про атмосферне повітря», а також Правил експлуатації полігонів побутових відходів та умов укладеного договору.
У зв’язку з тим, що неналежна експлуатація та утримання полігону призводить до забруднення довкілля та може призвести до екологічної катастрофи, — наявні підстави для розірвання укладеного договору.
Прес-служба прокуратури Житомирської області

СМІЛИВА БАБУСЯ ДАЛА ОПІР ГРАБІЖНИКУ
Серед білого дня, раніше судимий за крадіжку, спокусився на майно громадян. Цього разу він вибрав собі жертву, яка, на його думку, не повинна була чинити серйозного опору. В око йому впала пенсіонерка, у якої в руці він побачив мобільний телефон.
Перебуваючи на дитячому майданчику у дворі будинку по вулиці Шевченка, 4, в Новограді-Волинському, 25.09.2017 року, близько 16 години, грабіжник схопив мобільний телефон літньої жінки, який вона тримала в руці. При цьому вдарив її кулаком по голові та намагався відкрито заволодіти телефоном, вириваючи його з рук потерпілої.
Однак смілива бабуся, попри спричинення їй тілесних ушкоджень, продовжувала утримувати свій мобільний телефон у руці. Після чого злочинець почав втікати з місця вчинення злочину, однак був затриманий поліцейськими.
За вказаним фактом розпочате кримінальне провадження за ч.2 ст.186 КК України, ч.2 ст.15 КК України.
У НОВОГРАДІ ПОЛІЦІЯ ВИЛУЧИЛА НАРКОТИКИ
24 вересня, близько 23 години, до чергової частини Новоград-Волинського відділу поліції надійшла інформація про можливе зберігання місцевим мешканцем наркотичних засобів. На місце пригоди виїхала слідчо-оперативна група.
У ході першочергових дій встановлено, що 24.09.2017 року біля будинку по вул.Юрія Глухова у місті Новограді-Волинському під час проведення огляду одягу чоловіка 1986 р.н., у лівій кишені його джинсів, спереду, виявлено згорток із подрібненою речовиною зеленого кольору, зовні схожою на наркотичний засіб — марихуану, та в правій кишені джинсів, ззаду, виявлено згорток із подрібненою речовиною зеленого кольору, зовні схожою на наркотичний засіб — марихуану, загальною масою близько 10 грамів, яку, як пояснив останній, зберігав для власних потреб. У ході огляду вилучено два згортки з подрібненою речовиною зеленого кольору, зовні схожою на наркотичний засіб — марихуану, загальною масою близько 10 грамів.
За вказаним фактом Новоград-Волинським відділом поліції розпочато кримінальне провадження за ст.309 ч.1 КК України.
За матеріалами 04141.com.ua

У БЕРДИЧЕВІ ВІДКРИТО НАДЗВИЧАЙНУ СИТУАЦІЮ МІСЦЕВОГО РІВНЯ
23 вересня у м.Бердичів відкрито НС місцевого рівня за фактом пошкодження напередодні градом житлових будинків та порушення нормальних умов життєдіяльності населення. На місці події працювала оперативна група УДСНС у Житомирській області за участю заступника начальника Управління Олега Шахрая та начальника відділу цивільного захисту Дмитра Гаврилюка.

На базі міської ради організовано прийом заяв від громадян та проведено оцінку заподіяних негодою збитків. Зокрема, від населення надійшли заяви про пошкодження покрівель понад 1950 приватних домоволодінь. Також потребують капітального ремонту або заміни дахи у 6 школах та 4 дитячих дошкільних навчальних закладах районного центру. Орієнтовна вартість заподіяних збитків перевищує 6,4 млн. грн.
Бійці ДСНС вже почали аварійно-рятувальні роботи щодо перекриття пошкоджених покрівель листами шиферу, які зірвало з житлових будинків внаслідок сильного вітру, граду.
Рішенням міської комісії з питань ТЕБ та НС введено в дію частково план реагування на виникнення НС Бердичева та введено режим підвищеної готовності для підприємств, установ та організацій, які залучаються для ліквідації наслідків НС.
УДСНС України у Житомирській області

ЗЛОЧИННА ГРУПА І НАДАЛІ ВІДБУВАТИМЕ ЗАКОННЕ ПОКАРАННЯ
За принципової позиції прокуратури Житомирської області учасники організованої злочинної групи відбудуть увесь термін законного покарання за скоєння ними злочинів на території Житомирщини.
У четвер, 21 вересня 2017 року, ухвалою апеляційного суду Житомирської області залишено без змін вирок суду першої інстанції, яким п’ятьох учасників організованої злочинної групи засуджено до покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 8 років до 8 років 6 місяців.
Йдеться про те, що злочинна група протягом 2013 року вчиняла розбійні напади із застосуванням зброї та проникненням у помешкання жителів Овруча та Коростишева.
Злочинні дії організованої групи кваліфіковано за ч.4 ст.187 (Розбій, спрямований на заволодіння майном, вчинений організованою групою), ч.1 ст.263 (Незаконне поводження зі зброєю) КК України.
Органами поліції у кримінальному провадженні проведено досудове розслідування та з обвинувальним актом скеровано до суду.
Публічне обвинувачення у судовому розгляді забезпечувала прокуратура Житомирської області.
Вироком Новоград-Волинського міськрайонного суду від 27.12.2016 р. усіх учасників злочинної групи визнано винними у скоєнні зазначених злочинів та призначено реальне покарання, яке апеляційною інстанцією залишено у силі.
Прес-служба прокуратури Житомирської області