Висновки експертів: смерть дитини не пов’язана зі щепленням

21 вересня місто сколихнула новина про смерть дворічної дитини. Редакція газети «Звягель» звернулася за коментарем до заступника головного лікаря з охорони материнства та дитинства міськрайТМО В.П.Холевчука:
«21.09.2017 р. дитина була доставлена у приймальне відділення міськрайТМО у стані клінічної смерті. З даного приводу виїжджала у КЗ «ЦПМСД м.Новоград-Волинський» комісія у складі 4-х спеціалістів (обласного дитячого імунолога, обласного дитячого спеціаліста, обласного дитячого паталогоанатома та представника державної установи Житомирського обласного лабораторного центру МОЗ України). Після проведення експертної оцінки медичної документації, проведення профілактичного щеплення 11.09.2017 р. (корі, паротиту, краснухи), спілкування з матір’ю та судово-медичного розтину, встановлено смерть дитини, яка не пов’язана з проведенням профілактичного щеплення. Дитина хворіла протягом останніх трьох діб, батьки за медичною допомогою не зверталися.
Тому прошу батьків, у разі погіршення самопочуття вашої дитини, підвищення температури тіла тощо, вчасно звертайтеся за медичною допомогою».
Вл. інформація