www.zvyagel.com.ua







Праздники Украины

free counters
Сайт СШ №7 г.Новограда-Волынского
Сайт Свято-Троицкого кафедрального собора г.Новограда-Волынского Яндекс.Метрика
МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов
Украина онлайн


Тестодром 40/2017

06 Жовтня 2017 | Оприлюднив: | 5 просмотров
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 оценок, в среднем: 0,00 из 5)
Для того щоб оцінити запис, ви повинні бути зареєстрованим користувачем сайту.
Loading...

Відповідаючи на питання «Тестодрому», ви можете перевірити рівень своєї ерудиції. Для цього підсумуйте очки, які ви одержите за правильні відповіді.

  1. З якої водойми виходив дядько Чорномор і 33 богатирі? А. Річки. Б. Озера. В. Ставка. Г. Моря.
  2. Що було символом достатку у греків? А. Ріг. Б. Вухо. В. Кишеня. Г. Торба.
  3. Положення у шаховій партії, коли фігури однієї зі сторін не мають ходів, але їхньому королю не оголошено шах. А. Мат. Б. Пат. В. Цугцванг. Г. Гарде.
  4. Звання Шмідта, за дітей якого видавали себе Остап Бендер і його соратники. А. Лейтенант. Б. Капітан. В. Полковник. Г. Генерал.
  5. Країна зі столицею Луанда. А. Ангола. Б. Намібія. В. Ботсвана. Г. Замбія.
  6. Національність фізика Ампера, на честь якого названо одиницю сили електричного струму. А. Німець. Б. Француз. В. Австрієць. Г. Швейцарець.
  7. Яку річку монголи називають Хара-Мурен? А. Амур. Б. Уссурі. В. Шилка. Г. Аргунь.
  8. Яка з цих поем Т.Г. Шевченка є російськомовною? А. «Катерина». Б. «Сон». В. «Тризна». Г. «Гайдамаки».
  9. Який обласний центр стоїть на Пслі? А. Суми. Б. Черкаси. В. Чернігів. Г. Херсон.
  10. У 1939 р. московський «Спартак» виграв кубок СРСР, після чого вимушений був… А. Відмовитись від участі в наступному розіграші Кубка. Б. Перегравати півфінал. В. Змінити кольори своєї форми. Г. Тричі заспівати Гімн СРСР.

Одразу попереджаємо: не варто надто серйозно ставитися до результату тестування, але задуматися не завадить. Отже, за кожну правильну відповідь на запитання №1-3 нарахуйте собі по очку, за правильні відповіді на запитання №4-6 – по два очки і по три очки за кожну правильну відповідь на запитання №7-10.

0 очок – Безнадійний випадок.
1-7 очок – Є ще деякі надії.
8-14 очок – Людина середньої ерудиції.
15-20 очок – Досить ерудована людина.
21 очко – Ви – суперерудит.

Склав Анатолій КАМІНСЬКИЙ

ВІДПОВІДІ НА ТЕСТОДРОМ У №40: 1. Г. 2. А. 3. Б. 4. А. 5. А. 6. Б. 7. А. 8. В. 9. А. 10. Б. (Натисніть Ctrl+A)

Вы должны войти что бы писать комментарии.

Позначки:, , ,