Хроніка 41/2017

НЕЗАКОННО ЗРІЗАЛИ 7 ЯСЕНІВ
Уночі в Новоград-Волинському районі незаконно вирубали сім дерев породи ясен. Особу правопорушника встановили, він є жителем с.Ярунь Новоград-Волинського району, який таким чином вирішив заготовити дрова на зиму.
Рейдова бригада виявила незаконну рубку та за «гарячими слідами» зловила «чорного» лісоруба на власному подвір’ї. І, хоч правопорушник свою провину визнав, сума штрафу за заподіяну шкоду складе всього 85 гривень. Тоді як реальної шкоди лісу він завдав на понад три тисячі гривень.
У другокласника відібрали дорогий телефон

4 жовтня мати одного з учнів шкіл Новограда-Волинського звернулася з повідомленням до Новоград-Волинського відділу поліції про те, що невідома особа відкрито викрала мобільний телефон у її сина.
У ході перевірки поліцейськими встановлено, що 04.10.2017 року, близько 10 години 30 хвилин, невідомий чоловік, перебуваючи по вулиці Героїв Майдану у місті Новограді-Волинському, відкрито вирвав із рук другокласника мобільний телефон марки «Samsung» вартістю близько 2000 гривень.
Під час проведення заходів зі встановлення особи, причетної до скоєння грабежу, підозри у працівників поліції впали на місцевого молодого чоловіка, який вже раніше був засуджений за умисні тяжкі тілесні ушкодження. Наразі поліція встановлює місце знаходження мобільного телефону.
У РАЙОНІ «КАР’ЄРУ» ПОГРАБУВАЛИ ЧОЛОВІКА
7 жовтня, близько 14 години 30 хвилин, у під’їзді будинку по вулиці Гранітній у місті Новограді-Волинському, невідома особа, скориставшись безпорадним станом потерпілого, витягла з його кишені мобільний телефон.
Зловмисницю встановили. Нею виявилася мешканка цього ж мікрорайону, яка зізналася у скоєному. Тепер їй доведеться нести кримінальну відповідальність за ч.1 ст.186 КК України (Грабіж).
НАРКОМАН ТА ЗЛОДІЙ-РЕЦИДИВІСТ ПОГРАБУВАЛИ ОСЕЛЮ ЗВЯГЕЛЬЧАНКИ
Двоє новоград-волинців, один із яких наркоман, другий — неодноразово судимий за майнові злочини, 7 жовтня, близько 9 години ранку, вдерлися до подвір’я звягельчанки, що по вул.Героїв Майдану у Новограді-Волинському. У присутності господині вони винесли звідти металеві вироби та електрообладнання. Щоб не тягнути через місто награбоване, скористалися послугами таксі та здали майно на металобрухт.
Хоча працівники поліції встановили особи злочинців, у даній ситуації вражає нахабність злодіїв, яких можлива присутність людей зовсім не відлякує. Хотілося б згадати про легалізацію зброї. Чи полізли б вони до господаря, знаючи, що є вірогідність отримати кілька грамів свинцю між ребра?
За матеріалами 04141.com.ua

ПОЛІЦІЯ РОЗСЛІДУЄ ВБИВСТВО БЕРДИЧІВЛЯНКИ
5 жовтня до Бердичівського відділу поліції надійшло повідомлення про виявлення в одній із квартир тіла 39-річної місцевої жительки з явними ознаками насильницької смерті. На місце події виїхала слідчо-оперативна група.
— На тілі загиблої були виявлені численні тілесні ушкодження. Судово-медична експертиза підтвердила, що вони і призвели до смерті жінки. Про потерпілу також відомо, що вона раніше притягувалася до кримінальної відповідальності за хуліганство та вела антигромадський спосіб життя, — розповіла начальник Бердичівського відділу поліції Ольга Зінченко.
Виявилося, що напередодні господиня за місцем свого проживання чаркувала разом із співмешканцем. Нічне застілля врешті призвело до побутового конфлікту. А відтак, як аргументи у суперечці, чоловік застосував кулаки. Побивши жінку до смерті, нетверезий співмешканець ліг спати, а заплямовані речі викинув неподалік будинку.
30-річного, раніше судимого за крадіжки, винуватця поліцейські затримали. За чинним законодавством, за тяжкий злочин, чоловікові може загрожувати від 7 до 15 років позбавлення волі.
Відділ комунікації поліції Житомирської області

ВОГНЯНИЙ ОСІННЬО-ЗИМОВИЙ ПЕРІОД
Із початку року вогнеборці Житомирщини ліквідували 1901 пожежу, на яких загинуло 77 осіб. Переважна більшість пожеж виникає у житловому секторі. Коли ж настають перші осінні холоди, люди активно починають обігрівати оселі всіма можливими способами. Інколи вони забувають про елементарні правила пожежної безпеки.
Враховуючи досвід попередніх років, саме в осінньо-зимовий період частішають пожежі, спричинені порушенням правил експлуатації електрообігрівальних приладів і пічного опалення, а також перевантаженням електромережі. Ще одна з найпоширеніших причин загорянь — необережне поводження з вогнем, у першу чергу, з вини осіб, які зловживають спиртними напоями.
Рятувальники наголошують на максимальній відповідальності при підготовці оселі до осінньо-зимового періоду. Адже загоряння може статися як у старенькій сільській хатині, так і у комфортабельній квартирі великого міста.
Задля власної безпеки, залишаючи приміщення чи лягаючи спочивати, потурбуйтеся про те, щоб усі електроприлади були вимкнені. Не вмикайте прилади, що іскрять та перегріваються, а також декілька потужних споживачів електроенергії одночасно.
УДСНС України у Житомирській області

ВЗЯТО ПІД ВАРТУ КИЯНИНА, ЯКОГО, РАЗОМ ІЗ МАТІР’Ю, ПІДОЗРЮЮТЬ У ВИГОТОВЛЕННІ ТА ЗБУТІ ДИТЯЧОГО ПОРНО
Прокуратура Житомирської області забезпечує процесуальне керівництво досудового розслідування у кримінальному провадженні за фактом виготовлення, збуту і розповсюдження через Інтернет-мережу порнографічної фотопродукції, організованого приватними підприємцями-киянами — матір’ю і сином.
У середу, 4 жовтня, ухвалою Корольовського районного суду Житомира 35-річному підприємцю обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення грошової застави у розмірі 185 тис. 240 грн.
Органи досудового розслідування також внесли на розгляд суду клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою і його 54-річній спільниці. Однак, оскільки підозрювана не з’явилася на засідання, у зв’язку із перебуванням на лікуванні, розгляд клопотання перенесено.
Наразі обом, так званим, «підприємцям» повідомлено про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч.3 ст.149, ч.4 ст.301 КК України (Торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини, а також виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів).
Установлено, що «сімейка», придбавши фототехніку і обладнання для фотосесій, дитячий одяг, у тому числі — і прозору нижню білизну, облаштували в одному з районних центрів області фотостудію. Жінка, вводячи в оману матерів із неблагополучних сімей, переконувала їх, що малолітні дівчатка потрібні для зйомки реклами дитячого одягу. Син, у свою чергу, виконував фотосесії малолітніх моделей за певну грошову винагороду, а фото викладав в Інтернет-мережу, де, за перегляд іншими користувачами, уже сам одержував грошові кошти.
Санкція зазначених статей передбачає покарання, зокрема, позбавлення волі на строк від восьми до п’ятнадцяти років із конфіскацією майна або без такої.
Прес-служба прокуратури Житомирської області