Поліція бореться з телефонними шахраями

Поліція Новограда-Волинського вкотре закликає громадян не довіряти незнайомим абонентам, у чому б вони не переконували, а напряму звертатися до найближчого відділення поліції або телефонувати: 102, (04141) 5-22-25, (063) 650-69-64. Наполегливо просимо громадян бути обережними і не довіряти незнайомцям, котрі вимагають гроші, телефонуючи на мобільні або домашні номери.
Щоб не постраждати від мобільних аферистів, поліція радить дотримуватися наступних правил:
— Після заяви нібито вашої близької людини про те, що сталося нещастя, скажіть, що зараз передзвоните їй самі. Перевірте, чи дійсно той, хто дзвонить, є тим, за кого себе видає. Або ж зателефонуйте до когось з оточення вашого родича, який нібито потрапив у халепу (дружині, брату, сестрі, товаришу або колезі).
— Якщо вам дзвонить людина, котра називає себе поліцейським, зателефонуйте самі у поліцію. Уточніть, в якому саме відділі чи відділенні знаходиться ваш родич і одразу зателефонуйте за номером «102».
— Так чи інакше, перервіть розмову з невідомим абонентом, аби зібратися з думками, приборкати емоції, спробувати розсудити логічно.
Не дозволяйте шахраям обвести себе навколо пальця. Пам’ятайте, що ви повинні завжди і в усьому бути уважними, щоб не стати жертвою чергової кримінальної історії.
Ю.КОНОНЕНКО, начальник поліції