Ветеранський «Авангард» — чемпіон Житомирської області-2017!

Ветеранський «Авангард» — чемпіон Житомирської області-2017!

форма, подарована «Авангарду» місцевою швейною фабрикою «Леся», стала чемпіонськоюБодай одна з п’яти команд, які в цьому сезоні беруть участь в обласних футбольних чемпіонатах, досягла вагомого успіху. Та ще й якого! Команда ветеранів «Авангарду» достроково, за чотири тури до фінішу, забезпечила собі перше місце.
Вже у статусі чемпіона минулої неділі «Авангард» приймав на домашньому стадіоні «Граніт» із Черняхова, який відчайдушно бореться за «срібло». Декілька десятків уболівальників, які недільного ранку завітали на стадіон, стали свідками 5 голів, непідробних емоцій і непередбачуваної розв’язки.
«Авангард» поступився з рахунком 2:3. Причому, один із голів господарів було відмінено через спірне положення поза грою.
Втім, по-суті, це нічого не змінює. За два тури до завершення першості «Авангард» має 46 очок. Найближчі переслідувачі — «Граніт» (34 очки) та «Іскоростень» (33 очки).
* * *

По-різному у звітному турі чемпіонату області зіграли «дорослі» «Авангард» і «Звягель». «Авангард» у непростому матчі довів справу до перемоги над «Будівельником» із Гранітного — 3:1. «Звягель» несподівано на виїзді поступився аутсайдеру — ФК «Бердичів» — 0:1.
«Авангард» закріпився на п’ятій сходинці турнірної таблиці (17 очок). «Звягель» йде сьомим — 12 очок. В одноосібні лідери за два матчі до кінця чемпіонату вирвалося городницьке «Полісся» (32 очки) після перемоги над «Фортуною» з Андрушівки — 2:1. «Полісся» (Ставки) тепер відстає від городничан на два очки, зігравши внічию з СК «Коростень» — 2:2.
У цьому ж турі, але серед команд першої ліги, відбулося «мале» новоградське дербі. На стадіоні в «Морському» «Авангард-2» в номінальному виїзному поєдинку розгромив «Звягель-2» з рахунком 4:1.
«Авангард-2» наразі перебуває на восьмому місці (19 очок), «Звягель-2» — на десятому (15 очок).
Олег БРЮХАНОВ
Фото Сергія ЩУРУКА