Хроніка 42/2017

Хроніка 42/2017

У ЦЕНТРІ НОВОГРАДА-ВОЛИНСЬКОГО КРАДУТЬ ВЕЛОСИПЕДИ
Власники велосипедів стають жертвами крадіїв, і досить часто такі злочини не розкриваються правоохоронними органами, оскільки бувші у використанні велосипеди мають сталий попит. Документи, які свідчать про їх походження, мало хто вимагає. Так, на Покрову злодії вирішили «попрацювати» і скоїли низку крадіжок.
14.10.2017 року, в період часу з 07 годин 00 хвилин по 09 годину 40 хвилин, невідома особа, перебуваючи біля супермаркету «Фора» по вулиці Пушкіна у місті Новограді-Волинському, умисно, таємно, шляхом вільного доступу, викрала велосипед марки «Ардіс», спричинивши власниці матеріальної шкоди на суму 2500 грн.
У цей же день, близько 13 години 00 хвилин, невідома особа, перебуваючи біля магазину «Ювілейний» по вул.Шевченка, 4, таємно, шляхом вільного доступу, викрала електровелосипед марки «Стриж», спричинивши потерпілому матеріальної шкоди на суму 6500 грн.
У вказаних вище випадках крадіжку вчинила одна й та сама особа — місцевий молодий чоловік, 1989 року народження. У скоєних злочинах він зізнався. Порушені кримінальні провадження за крадіжку майна громадян.
ЗАЛИШЕНИЙ БЕЗ ДОГЛЯДУ МАЛЮК ПІДПАЛИВ БУДИНОК У ЯРУНІ
У с.Ярунь Новоград-Волинського району, 13 жовтня, мати дворічного хлопчика на десять хвилин, за її словами, залишила дитину, щоб наколоти дров. У цей час малюк знайшов сірники та, граючись, розпалив багаття у будинку.
Сусіди та мати, помітивши дим, що йшов із будинку, кинулися рятувати дитину та викликали пожежників.
Внаслідок пожежі малюк отримав опіки та отруївся чадним газом, його було доставлено у лікарню до Новограда-Волинського. Будинок вдалося загасити, але дві кімнати ущент вигоріли.
У ЄМІЛЬЧИНСЬКОМУ РАЙОНІ ПОЛІЦЕЙСЬКІ РОЗШУКАЛИ АВТОМОБІЛЬНУ ЗЛОДІЙКУ
11 жовтня до поліції звернувся 59-річний житель с.Березівка із повідомленням про крадіжку з його автомобіля обладнання. Поліцейські встановили, що до вчинення правопорушення причетна 37-річна місцева жителька. Розпочато досудове розслідування.
За словами заявника, крадіжку було вчинено 7 жовтня. Саме тоді з його автомобіля «ВАЗ-2107», який знаходився на вулиці, було викрадено компресор.
Працівники поліції з’ясували, що до вчинення злочину може бути причетна 37-річна місцева жителька. Жінка у скоєному зізналася, викрадене було вилучено. Нині триває подальше з’ясування обставин події.
За чинним законодавством подібні дії караються штрафом, громадськими або виправними роботами, піврічним арештом або позбавленням волі строком до 3 років.
У с.ЯРУНЬ ВИКРАЛИ КАБЕЛЬ
08 жовтня, близько 22 години 30 хвилин, невідома особа, перебуваючи по вулиці Гірківській у с.Ярунь Новоград-Волинського району, шляхом вільного доступу, обрізавши кабель між опорами №1-№2, таємно викрала 45 м кабелю повітряної кабельної лінії зв’язку, що належав ПАТ «Укртелеком».
У ході оперативно-розшукових заходів працівниками поліції було встановлено, що вищевказану крадіжку скоїв місцевий мешканець, 1946 р.н., пенсіонер, вдівець, який у скоєному зізнався.
За матеріалами 04141.com.ua

РЯТУВАЛЬНИКИ ВІДБУКСИРУВАЛИ ЛЕГКОВИЙ АВТОМОБІЛЬ ІЗ КЮВЕТУ
9 жовтня, о 17:40, до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що поблизу с.Андріївка Пулинського району перевернувся легковий автомобіль «Ланос». Про це рятувальників сповістили випадкові очевидці, які проїжджали автошляхом.
По прибуттю чергового караулу рятувальників до місця виклику було встановлено, що легковик знаходиться у лісопосадці, перевернутий на дах. Людей у салоні не було. Бійці ДСНС поставили авто на колеса та за допомогою тросу відбуксирували його на проїжджу частину.
УДСНС України у Житомирській області

ВОГНЕБОРЦІ ВИЯВИЛИ НА ПОЖЕЖІ ТІЛО ЗАГИБЛОЇ ЖІНКИ
\"Хроніка10 жовтня, о 12:00, до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в дерев’яному житловому будинку, що в с.Нові Вороб’ї Малинського району. Про це рятувальників сповістив сусід, який помітив, що горить дім.
По прибуттю чергового караулу вогнеборців у складі 4 чоловік полум’я вже охопило дах житла загальною площею 40 кв. м. Провівши розвідку всередині оселі, вони виявили на ліжку в кімнаті бездиханне тіло 89-річної жінки. З’ясувалося, що це матір власника помешкання.
Силами бійців ДСНС о 12:26 пожежу локалізовано, а о 13:45 — ліквідовано. Попередньо встановлено, що причиною пожежі стало порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення.
УДСНС України у Житомирській області

ІНФОРМАЦІЯ ПРО ЗАГИБЕЛЬ МАЛОЛІТНЬОЇ ДИТИНИ НЕ ПІДТВЕРДИЛАСЯ
\"Хроніка12 жовтня, о 05:30, до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в приватному житловому будинку в м.Житомир. Про це рятувальників сповістили сусіди власника оселі, які побачили, як горить дах.
По прибуттю чергового караулу вогнеборців до місця події було встановлено, що горить житловий будинок загальною площею 150 кв. м. Силами бійців ДСНС о 05:45 пожежу локалізовано, а о 08:49 — ліквідовано. Під час розбирання зруйнованих полум’ям конструкцій, вони виявили під завалами у житловій кімнаті рештки невідомої людини. Сусіди попереджали, що в помешканні ще могла знаходитись малолітня дитина, однак ця інформація не підтвердилась.
Вогонь устиг знищити 60 кв. м покрівлі та окремі речі домашнього вжитку. Попередньо встановлено, що причиною пожежі стало порушення правил пожежної безпеки при експлуатації печей.
УДСНС України у Житомирській області

ЧВЕРТЬ ПОЖЕЖ — ЧЕРЕЗ НЕПРАВИЛЬНУ ЕКСПЛУАТАЦІЮ ОПАЛЮВАЛЬНИХ ПЕЧЕЙ
Як показує статистика, 25% пожеж виникає із причин порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні та експлуатації опалюваних печей. Тож, пожежно-рятувальна служба нагадує та застерігає.
При експлуатації опалювальних приладів:

  • очищайте печі від сажі перед початком опалювального сезону та не рідше одного разу на три місяці;

  • перед топковим отвором слід набити металевий лист розміром не менше 0,5 х 0,7 м;

  • відстань від опалювальних печей до меблів, домашніх речей повинна бути не менше одного метра;

  • димарі в межах горищ повинні бути поштукатурені та побілені.


Забороняється:

  • розпалювати печі легкозаймистими та горючими рідинами;

  • залишати відкритим топковий отвір;

  • залишати розпалені печі без нагляду або доручати нагляд за ними малолітнім дітям;

  • сушити і складати на печах одяг, дрова, інші горючі предмети та матеріали;

  • використовувати вентиляційні та газові канали як димоходи;

  • закріплювати на димових трубах антени телевізорів;

  • використовувати для опалення дрова, довжина яких перевищує розміри топливника;

  • розміщати паливо й інші горючі матеріали безпосередньо перед топковим отвором.


Новоград-Волинський міськрайонний відділ Управління ДСНС України у Житомирській області