В очікуванні дербі

21 жовтня, у рамках 17-го туру чемпіонату Житомирської області з футболу, на Новоград-Волинському стадіоні «Авангард» відбудеться четверте в історії дербі — в очному поєдинку зустрінуться місцеві «Звягель» і «Авангард». Початок матчу — о 14 годині.
Тим часом минулої суботи, у резервний ігровий день, обидві новоградські команди не грали. У чемпіонаті відбулося два матчі. «Полісся» зі Ставків поставило себе у скрутне становище в боротьбі за чемпіонство, зігравши 1:1 на виїзді з коростенським «Малом». СК «Коростень» у гостях переміг ФК «Бердичів» — 2:1.
Турнірну таблицю очолює городницьке «Полісся», яке випереджає конкурентів зі Ставків на одне очко, проте має дві гри до завершення чемпіонату, тоді як «Полісся» (Ставки) — одну.
Хто зверху: «Авангард» чи «Звягель»? Багато чого вирішиться саме в дербі. Наразі «Авангард» розташувався на п’ятому місці, маючи 17 очок. «Звягель» — сьомий (12 очок).
У першості області зіграли дублюючі колективи. «Звягель-2» вдома завдав поразки команді «Арсенал-ДЛГ» (Овруч) — 1:0. «Авангард-2» поступився у Баранівці тамтешньому «Кераміку» — 1:2. Обидві новоградські команди залишаються сусідами в турнірній таблиці, розташувавшись на дев’ятому й десятому місцях.
Достроково ставши чемпіонами області, щедрими на турнірні очки для суперників стали футбольні ветерани «Авангарду». У минулому турі вони поступилися в гостях «Іршанську» — 2:3. Втім, перед останнім ігровим днем, що відбудеться найближчої неділі, «Авангард» має фору проти другого місця аж 9 очок.
Олег БРЮХАНОВ