«Медалі повинні бути»

«Медалі повинні бути»

\"«МедаліУ тренерському штабі національної молодіжної збірної України з карате, яка цими днями проходить навчально-тренувальний збір на базі Новоград-Волинської ДЮСШ під керівництвом головного тренера Петра Корнійчука, зберігають обережний оптимізм.
Вже стало традицією напередодні світових чи європейських форумів проводити заключні збори на малій батьківщині головного тренера збірної. Нині під пильним оком Петра Петровича та трьох його колег по тренерському штабу (двоє — з Києва, один — із Миколаєва) у тренувальному процесі беруть участь 29 юнаків та дівчат (загалом у складі збірної — 33 спортсмени). Всі наполегливо готуються до чемпіонату світу серед кадетів, юніорів та молоді (вік — від 14 до 21 року), який невдовзі відбудеться в іспанському Тенеріфе. Збірна вирушає вже 23 жовтня.
Упродовж останніх років українське карате піднялося від рівня аутсайдера до майже фаворита найпрестижніших міжнародних турнірів. На останніх чемпіонатах Європи, що проходили в Болгарії та Кіпрі, українці потрапляли до п’ятірки кращих.
«Нині визнані фаворити на європейських теренах — італійці, французи, турки — не хочуть потрапляти на наших у перших поєдинках», — відзначають у збірній.
Втім, світовий чемпіонат може піднести сюрпризи. Адже маловивченими залишаються можливості шкіл карате країн Південної Америки, Азії, Африки. Сильно можуть виступити ті ж Іран, Єгипет, Марокко.
Але українській збірній є чим на це відповісти. Адже в її нинішньому складі присутні переможці і призери попередніх чемпіонатів Європи. Зокрема, Єлизавета Сірош, Віталій Демчишин, Артем Середа, Соломія Кміть, Діана Шостак. Є і юнак із Новограда-Волинського — Олексій Тростенюк (вікова група — 16-17 років, вагова категорія — понад 76 кг).
Олег БРЮХАНОВ
Фото Сергія ЩУРУКА