«Цей рекорд — найважчий», — зізнався богатир, котрий покотив 15 бусів

«Цей рекорд — найважчий», — зізнався богатир, котрий покотив 15 бусів

Не зупинятися на досягнутому — це про Віктора Прокопенка, звягельського володаря чотирьох офіційно зареєстрованих рекордів України. Останній із них, що відбувся у день чотирьох свят — Дня захисника України, Дня українського козацтва, Покрови та Дня створення УПА, — ще й отримав статус світового!
Рекорд — це коли ти можеш зробити щось унікальне, чого не може ніхто, крім тебе. Віктор Прокопенко зрушив із місця 15 мікроавтобусів, зчеплених між собою «в натяжку». Загальна маса «автопотяга» склала, відповідно до паспортних даних транспортних засобів, 30 тонн 474 кг (а були ж «не пораховані» ще й маса водіїв, «начинка» в автівках). Віктор зрушив і прокотив цю масу на відстань — 2 метри 69 сантиметрів, витративши на спробу 2 хвилини 10 секунд.
Свідками рекордного досягнення, яке відбулося на заасфальтованій влітку «стометрівці», стали сотні звягельчан. Організатором, за підтримки місцевих спонсорів, виступило «Об’єднання Самопоміч» (Новоград-Волинський). Факт рекорду зафіксував Олександр Стеценко — офіційний представник Книги рекордів України.
У глядачів, як кажуть, серце кров’ю обливалося, коли Віктор приступив до втілення рекорду в життя. Хоча й драбину, на яку спирався богатир, цього разу міцно зафіксували, сантиметри, що поступово переросли у метри, далися йому ой як нелегко. Не в останню чергу допомогла підтримка публіки та присутність близьких для Віктора людей, зокрема, його мами — пані Тетяни.
Вона ж першою і привітала його з цим успіхом. А згодом у Віктора не бракувало охочих сфоткатися на пам’ять із рекордсменом.
Віктор Прокопенко із вдячністю згадував свого першого тренера — Олександра Дідовця, а також додав, що цей рекорд — не останній. Тільки потрібно щось вигадати, щоб було цікаво.

Додамо, що у 2015 році Віктор уже вписав своє ім’я до Книги рекордів України. Тоді він на центральній вулиці Новограда-Волинського протягнув 12 мікроавтобусів на відстань 21,55 м.
Олег БРЮХАНОВ
Фото Сергія ЩУРУКА