Формують патріотизм нового покоління власним прикладом

Формують патріотизм нового покоління власним прикладом

Ветерани АТО 2-го механізованого батальйону взяли участь у святкуванні Дня захисника України, що відзначаємо на Покрову, одночасно з Днем українського козацтва.
То був емоційно насичений для нас день. У десятій школі відбулася тепла зустріч зі школярами та адміністрацією закладу, обмін спільною творчістю. Наші бійці-ветерани АТО — Олександр Ламбурський (з позивним «Матрос») та Сергій Кононенко («Професор») — поділилися авторськими піснями, народженими війною. Розповіли про бойові будні воїнів на Донбасі. Відчули, як наші слухачі пропустили крізь свої душі біль цих спогадів та розділили з нами тугу за загиблими товаришами.
Цього ж дня, разом із громадою та очільниками міста, стали свідками урочистого відкриття пам’ятного знака воїнам за волю України «Камінний хрест» на території Свято-Михайлівського собору.
Наступним етапом святкування став концерт у Палаці культури, де знову пролунала бойова творчість побратимів. Хоча, зауважу, щільність заповнення зали глядачами ледь досягала десяти відсотків. Мені особисто було ніяково перед гостями, які приїхали з Києва та Умані, тому питання до організаторів концерту залишається відкритим.
Також з нагоди Дня захисника мене запросили у дошкільний заклад «Пізнайко», де довелося розповісти про війну зовсім маленьким українцям… Повірте, це є для нас, ветеранів АТО, дуже важливою місією, адже головна функція держави та всього українського народу, кожного з нас — захист територіальної цілісності та недоторканності України. Тож, ми безпосередньо беремо участь у формуванні патріотизму майбутніх захисників Вітчизни.
І.НАЗАРЧУК, ветеран АТО