Обрано керівний склад госпітальної ради Новоград-Волинського госпітального округу

Обрано керівний склад госпітальної ради Новоград-Волинського госпітального округу

\"ОбраноВідбулося перше установче засідання Госпітальної ради Новоград-Волинського госпітального округу, до складу якої увійшли представники міста Новограда-Волинського та району, Городницької, Чижівської та Ємільчинської ОТГ, Баранівської міської ОТГ та Баранівського району, Довбишської та Дубрівської ОТГ.
Також участь в обговоренні питань порядку денного зібрання взяли начальник управління охорони здоров’я Житомирської обласної державної адміністрації Микола Суслик та начальник відділу з питань охорони здоров’я Новоград-Волинської міської ради Любомир Дутчак.
У ході засідання було обрано керівний склад Госпітальної ради та створено робочі групи.
Зокрема, шляхом таємного голосування, на посаду голови округу обрали Степана Нусбаума — депутата Житомирської обласної ради, директора ДП «Новоград-Волинське досвідне лісомисливське господарство».
За результатами відкритого голосування, заступником голови став Василь Борис — головний лікар Новоград-Волинського міськрайонного територіального медичного об’єднання, секретарем обрали Наталію Брановицьку — заступника головного лікаря з експертизи тимчасової непрацездатності Ємільчинської центральної районної лікарні.
Представники ради створили дві робочі групи у складі по 7 осіб: з питань стратегічного розвитку госпітального округу та з питань бюджету.
Крім того, членами Госпітальної ради обговорювалися питання щодо подальшого управління Новоград-Волинським госпітальним округом, до складу якого входять заклади охорони здоров’я, що розміщені у вищезазначених містах, районах та ОТГ.
Госпітальна рада — дорадчий орган, створений учасниками госпітального округу для визначення проблемних питань, координації дій, розробки пропозицій щодо реалізації на рівні госпітального округу державної політики у сфері охорони здоров’я, а також щодо організації та функціонування медичної допомоги в госпітальному окрузі.
До повноважень Госпітальної ради належать вироблення пропозицій, які в подальшому будуть затверджуватись учасниками госпітального округу. Зокрема, йдеться про затвердження:

  • багаторічного плану розвитку госпітального округу;

  • реорганізації і перепрофілювання закладів, що надають вторинну (спеціалізовану) медичну допомогу в межах госпітального округу;

  • визначення перспективних закладів охорони здоров’я;

  • призначення та звільнення керівників закладів охорони здоров’я комунальної власності, що знаходяться в межах госпітального округу та ін.;

  • трансфертів між бюджетами учасників госпітального округу для фінансування програм вторинної (спеціалізованої) медичної допомоги.


Відділ інформації та зв’язків із громадськістю міської ради