Голова обласної ради оглянув будівництво хірургічного корпусу

Голова обласної ради оглянув будівництво хірургічного корпусу

Володимир Ширма, голова Житомирської обласної ради, відвідав Новоград-Волинський із метою ознайомлення з ходом освоєння коштів на будівництві хірургічного корпусу в місті у сумі 3 млн. 100 тис. грн., які були виділені з обласного бюджету (за участі депутатів обласної ради С.А.Нусбаума, О.М.Ющенка та В.С.Мельника).
В.В.Ширма у супроводі Новоград-Волинського міського голови В.Л.Весельського побував на будівництві об’єкту. Після огляду будівельного майданчика посадовці провели нараду. Предмет діалогу: планування продовження будівництва та пошук джерел його фінансування.
Наразі Житомирська обласна рада та Новоград-Волинська міська рада виділили зі своїх бюджетів на будівництво нового хірургічного корпусу 6 млн. 140 тис. грн., із них 2,5 млн. грн. — з обласного бюджету, 600 тис. грн. надали депутати обласної ради та 3 млн. 40 тис. грн. виділено з Новоград-Волинського міського бюджету.
В.Л.Весельський зауважив, що місто і надалі виконуватиме свої зобов’язання, незважаючи на фінансові труднощі при зведенні хірургічного корпусу, який життєво необхідний для новоствореного госпітального округу з центром у Новограді-Волинському.
На жаль, поки що в районному бюджеті та бюджетах ОТГ на будівництво хірургічного корпусу не знайшлося грошей, обіцяних на розширеній нараді, що відбулася ще 3 березня.
Тим часом голови Новоград-Волинської районної ради та районної державної адміністрації розпочнуть пошук необхідних коштів лише з 2018 року. Між тим голова обласної ради В.В.Ширма наголосив, що кошти потрібні вже сьогодні, адже це значна сума.
У 2018 році на продовження будівництва хірургічного корпусу (зведення чотириповерхового корпусу та даху) потрібно запланувати 24 млн. грн. Тому, тільки об’єднавши зусилля на місцевому, районному, обласному та державному рівнях, існує ймовірність продовження будівництва в заплановані терміни. Тож, за результатами візиту до Новограда-Волинського, голова обласної ради пообіцяв посприяти виділенню на будівництво хірургічного корпусу з обласного бюджету 2,5 млн. грн. вже до кінця року.
За матеріалами міської ради