Хочете вишивати — вирушайте на заняття у Музей Косачів

У Музеї родини Косачів — новинка! Як розповіла директор Валерія Онопрійчук, очолений нею культурний заклад є продовжувачем традицій неординарної родини Драгоманових-Косачів:
— Саме тому виникла ідея розпочати практичне дослідження наукового збірника зразків української вишивки «Український народний орнамент» авторства Олени Пчілки, відтворивши давні архаїчні зразки вишивки нашої місцевості. Маємо на меті навчати вишивці містян, котрим до вподови вишивання, — розповіла Валерія. — У перспективі роботи, що будуть вишиті за зразками, які зібрала Олена Пчілка, презентуватимуться у музеї. Збори вишивальниць носитимуть назву «Український народний орнамент Олени Пчілки».
Проводити навчання вишивці, на волонтерських засадах, буде місцева майстриня Марина Ясиневич, котра є майстром художньої вишивки Спілки майстрів народного мистецтва України. «Навчання — безкоштовне, кількість місць — обмежена, тому поспішайте — запрошують у Музей Косачів. — Час і день занять (раз на тиждень) будуть оговорені детальніше, у межах графіку роботи нашого музею: з понеділка по п’ятницю, з 8:00 до 17:00. Вікова категорія учасників — від 18 років. Усі зацікавлені та бажаючі опанувати народну вишивку звертайтеся: тел.: (097) 944-76-57, 2-02-12, або за адресою: вул.Родини Косачів, 5-а.
Підготувала Юлія КЛИМЧУК