Хроніка 44/2017

Хроніка 44/2017

НОВОГРАД-ВОЛИНЦЯ, ЯКИЙ САМОВІЛЬНО ЗАЛИШИВ ВІЙСЬКОВУ СЛУЖБУ, ЗНАЙШЛИ МЕРТВИМ НА ЧЕРНІГІВЩИНІ
Ще 21 жовтня 2017 року військовослужбовець, 1977 року народження, самовільно залишив службу. Родом чоловік із міста Новограда-Волинського. Про це «ЧЕline» стало відомо з власних джерел.
Знайшли чоловіка 27 жовтня на території Іванівської сільської ради у с.Количівка, що на Чернігівщині.
Військовослужбовець лежав мертвий у чагарнику, біля кладовища. Слідів насильницької смерті при огляді тіла слідчі не виявили. Що спонукало його дезертирувати, — наразі невідомо, обставини смерті також встановлюються.
ВИКРИЛИ ЗЛОДІЙКУ
Неприємність сталася з 40-річною мешканкою Новограда-Волинського — з її квартири зник мобільний телефон. Поліцейські встановили, що до крадіжки причетна знайома заявниці. Триває перевірка.
Жінка повідомила, що крадіжку було вчинено увечері 25 жовтня. Саме тоді з її помешкання зник гаджет разом із зарядним пристроєм загальною вартістю понад 2 тисячі гривень.
Поліцейські з’ясували, що до вчинення правопорушення причетна 41-річна місцева жителька, яка того дня заходила до квартири заявниці. У жінки вилучили викрадене.
ЗАТРИМАЛИ НАРКОТОРГІВЦЯ
У Новограді-Волинському поліцейськими було припинено незаконну діяльність місцевого мешканця, який здійснював торгівлю наркотиками, а саме — опієм ацетильованим.
У ході проведення оперативно-розшукових заходів було задокументовано факти збуту наркотиків наркозалежним.
25 жовтня, в період часу з 9 години 25 хвилин по 10 годину 55 хвилин, працівниками поліції, на підставі ухвали слідчого судді, проведено вмотивований обшук домоволодіння наркоторгівця, під час якого виявлено та вилучено скляну пляшку об’ємом 100 мл, яка частково наповнена рідиною коричневого кольору (70 мл), зовні схожою на наркотичний засіб — опій ацетильований — та у приміщенні літньої кухні за вищевказаною адресою виявлено медичний шприц з останньою поділкою градуювання 5 мл, частково наповнений прозорою рідиною (до поділки 4 мл), зовні схожою на наркотичний засіб — опій ацетильований, які останній умисно незаконно зберігав за місцем свого проживання з метою збуту.
За вказаним фактом розпочате кримінальне провадження за ч.2 ст.307 КК України.
ТУРОК ЗБИВ ЖІНКУ НА ПЕРЕХРЕСТІ ТА ВТІК ІЗ МІСЦЯ ПРИГОДИ
29.10.2017 року, о 17 годині 38 хвилин, про дорожньо-транспортну пригоду, що сталася по вулиці Шевченка, 37, у місті Новограді-Волинському, повідомив мешканець міста. Стало відомо, що автомобіль скоїв наїзд на пішохода та зник із місця події.
Поліцейські встановили, що автомобіль під час повороту праворуч на перехресті вулиць Шевченка-Пушкіна, скоїв наїзд на пішохода — жінку пенсійного віку, яка переходила дорогу на регульованому пішохідному переході. Водій-винуватець пригоди зник із місця події у напрямку вулиці Житомирської. Потерпіла була доставлена до травматологічного відділення.
За «гарячими слідами» працівниками СРПП Новоград-Волинського відділу поліції по вулиці Житомирській у місті Новограді-Волинському було затримано автомобіль марки «Peugeot 106» під керуванням громадянина Туреччини.
За вказаним фактом роз­по­чате кримінальне провадження за ч.1 ст.286 КК України.
За матеріалами 04141.com.ua

ГРУПА ПІРОТЕХНІЧНИХ РОБІТ ЗНИЩИЛА 2 БОЄПРИПАСИ ЧАСІВ МИНУЛИХ ВІЙН
26 жовтня група піротехнічних робіт Управління ДСНС України у Житомирській області знищила 2 вибухонебезпечні предмети часів минулих війн. Обидві знахідки було виявлено у Новоград-Волинському районі.
Перший виклик надійшов із с.Пилиповичі. Там чоловік пішов до лісу збирати гриби. Коли проходив стежкою, то побачив біля кущів підозрілий предмет. Про це він і сповістив рятувальників. Фахівці ДСНС, які прибули до місця виклику, ідентифікували знахідку як мінометна міна калібром 55 мм часів минулих війн.
Наступний випадок виявлення боєприпасів зафіксовано безпосередньо у Новограді-Волинському. Там працівники місцевої залізниці проводили обхід території і побачили в ямі 152-міліметровий артилерійський снаряд.
Рятувальники нагадують! Помітивши вибухонебезпечний предмет або щось зовні схоже на нього, негайно телефонуйте: «101». Заборонено чіпати, розбирати чи розпилювати боєприпаси, переносити та перекочувати їх із місця на місце. Бережіть своє життя та життя оточуючих!
УДСНС України у Житомирській області

ОБРАНО ЗАПОБІЖНІ ЗАХОДИ ПІДОЗРЮВАНИМ У ЖОРСТОКОМУ ПОБИТТІ 17-ЛІТНЬОЇ ДІВЧИНИ
Під процесуальним керівництвом Коростишівської місцевої прокуратури триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом нанесення умисних тяжких тілесних ушкоджень неповнолітній жительці м.Малин та залишення її у небезпечному для життя стані, за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.121 та ч.3 ст.135, ч.3 ст.136 КК України.
У ході досудового розслідування встановлено додаткові факти, зокрема, п’яту особу, причетну до побиття неповнолітньої, унаслідок якого потерпіла, не приходячи до свідомості, 24.10.2017 р. померла від одержаних травм у лікарні.
Також, у зв’язку зі смертю потерпілої, дії підозрюваних перекваліфіковано за статтями Кримінального кодексу України, якими передбачено суворіше покарання за вчинений злочин.
У четвер, 26 жовтня, за клопотанням, погодженим із процесуальним прокурором, ухвалою Малинського районного суду ще одній підозрюваній особі обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.
Таким чином, на даний час усім п’ятьом особам, підозрюваним у скоєнні тяжкого злочину, ухвалою суду обрано запобіжні заходи, зокрема, двом — тримання під вартою, трьом — домашній арешт.
Як повідомлялося раніше, у м.Малин група осіб жорстоко, аж до втрати свідомості, побила неповнолітню дівчину та кинула її напризволяще, залишивши потерпілу серед ночі у небезпечному для життя стані.
Прес-служба прокуратури Житомирської області

ПРИПИНЕНО ПРАВО КОРИСТУВАННЯ ГРАНІТНИМ КАР’ЄРОМ
Органи прокуратури Житомирської області, з метою захисту інтересів держави та територіальних громад у сфері надрокористування, постійно вживають заходи представницького характеру.
Зокрема, за втручання Коростенської місцевої прокуратури, припинено право користування гранітним кар’єром у Коростенському районі, надане приватному підприємству.
Йдеться про те, що Державною службою геології та надр України у березні 2010 року видано товариству з обмеженою відповідальністю «Новомихайлівський кар’єр» спеціальний дозвіл на користування надрами, строком дії — 20 років, із метою видобування гранітів, придатних для виготовлення щебеню та побутового каменю на ділянці площею 33,8 га.
Однак товариство порушило вимоги чинного законодавства щодо користування надрами.
Зокрема, протягом тривалого часу, фактично з дня отримання спеціального дозволу і дотепер, не вчинило жодних дій, спрямованих на реалізацію права користування надрами, так і не розпочавши розробку родовища. Унаслідок цього місцевий бюджет недоотримав очікуваних надходжень від запланованого виробництва щебеню.
Коростенська місцева прокуратура заявила позов про припинення права користування надрами, надане товариству з обмеженою відповідальністю «Новомихайлівський кар’єр», який задоволено господарським судом Житомирської області.
Законність позовних вимог прокуратури також підтверджено Рівненським апеляційним господарським судом, до якого товариство оскаржувало рішення суду першої інстанції.
Прес-служба прокуратури Житомирської області