Міжнародна співпраця освітян продовжується

Міжнародна співпраця освітян продовжується

Вже не вперше група учнів Новоград-Волинської СШ №4 взяла участь у міжнародному шкільному обміні з гімназією інтернатного типу (м.Візентайд, Німеччина).
11 підлітків під керівництвом вчителів німецької мови А.М.Тетері та О.Л.Опанасюк провели два тижні (з 03.10 по 15.10.2017) у чудовому німецькому містечку.
Протягом 2017 року учасники реалізовували міжнародний проект «Разом творити суспільство в приватному та політичному житті». У рамках цього проекту учні мали змогу відвідати історичні місця Німеччини, познайомитися з історією цієї держави та її політичним устроєм, дізнатися багато нового про її політичних діячів.
Два тижні всі учасники провели в німецьких сім’ях. Молоді люди віком 15-16 років мали можливість відкрити для себе цікаві куточки містечка Візентайд у грі «Пізнай місто», відвідати уроки разом із гімназистами, поспілкуватися з ровесниками німецькою мовою, спробувати себе у роботі над проектом. Протягом перебування за кордоном молодь здійснила захоплюючі екскурсії до найпривабливіших міст Баварії. Оглядовий майданчик фортеці Марієнберг та романтичний Майн, лабіринт вуличок старого Нюрнберга та головна ратуша Мюнхена нікого не залишать байдужим. Найбільший інтерес викликала екскурсія в рамках проекту до ландтагу — органу самоуправління землі Баварія та зустріч із представником політичної партії «Зелених».
Наприкінці учасники зібралися на прощальному вечорі культур. Наші діти представили традиції та звичаї своєї країни та регіону. Вони танцювали народні танці, співали українських пісень, розповідали про визначні місця рідного міста та інші мальовничі куточки своєї Батьківщини. Не обійшлося без українських традиційних вареників та пригощання солодощами.
Але найголовніше — наші учні знайшли нових друзів, з якими важко було прощатися. Сповнені новими враженнями, веселі та щасливі діти повернулися в Україну.
Інформація СШ №4