Вдруге протягом року ділянка тротуару в центрі міста зникла під землею

Вдруге протягом року ділянка тротуару в центрі міста зникла під землею

— Скажите, а с какой целью берётся плата?
— С целью капитального ремонта Провала. Чтобы не слишком сильно проваливался!

1 листопада на тротуарі по вулиці Соборності, біля входу до скверу Слави, утворилося провалля. Його глибина на позір сягала кількох метрів, а на дні стояла вода. Якби у Новограді жили послідовники великого комбінатора Остапа Бендера, то, ймовірно, захотіли б використати цю ситуацію на свою користь. Бо охочих серед перехожих зазирнути в яму було чимало.
Невдовзі на проблему відреагували у міській раді — на місце події прибули заступник міського голови з житлово-комунальних питань Віктор Шалухін, начальник управління ЖКГ Олександр Богданчук, начальник відділу благоустрою Ігор Патюк, начальник відділу з питань цивільного захисту населення міської ради Микола Ігнатюк та керівництво і працівники комунальних служб міста.
Небезпечну ділянку тротуару огородили, а потому працівники комунального підприємства міської ради «Шляхрембуд» провалля засипали.
«Першочергово було вирішено взяти проби води для визначення причини ситуації, яка склалася», — сповістив того ж дня відділ інформації та зв’язків із громадськістю міської ради. У відділі з питань цивільного захисту населення наступного дня «Звягелю» повідомили, що аналіз проби води ще не готовий. Водночас начальник відділу зауважив, що водогону на тій ділянці вулиці немає… Тож, питання походження води у проваллі залишається відкритим.
Нагадаємо, що подібні випадки для центральної частини Новограда-Волинського — непоодинокі. У липні цього року провалювався тротуар по вулиці Шевченка, неподалік від храму. Тоді на глибині кількох метрів було помічено залишки цегляної кладки. Також систематично йде під землю асфальт на тротуарі на початку вулиці Героїв Майдану. Чи може це свідчити, що під центром міста є недосліджені підземелля? У такому разі, за належного вивчення цього питання і фінансування, місто могло б підвищити свою туристичну привабливість.
Олег БРЮХАНОВ
Фото Сергія ЩУРУКА