Лазня, полігон і недовіра міськвиконкому — найгарячіші точки на сесії міської ради

Лазня, полігон і недовіра міськвиконкому — найгарячіші точки на сесії міської ради

Навіть не завершивши голосування процедурних питань вісімнадцятої сесії міської ради сьомого скликання (09.11.2017 р.), депутати вийшли за рамки наміченого плану роботи.
Депутат Ігор Юшманов звернувся до міського голови Віктора Весельського з проханням пояснити, звідки надходить інформація (недостовірна, за словами Юшманова) про наміри групи з десяти депутатів оголосити недовіру міськвиконкому. «Час розсудить — хто є хто. Давайте не будемо переходити на з’ясування стосунків», — відповів міський голова.
Втім, городяни, які під зав’язку заповнили сесійну залу, в подальші години таки стали свідками «з’ясування стосунків». Присутні почули різні емоційні варіації на тему «хто до кого коли приходив, що казав і що просив».
На цьому тлі було ухвалено низку важливих рішень. Зокрема, «Про схвалення проекту рішення міської ради «Про добровільне об’єднання територіальних громад». А це значить, що Новоград-Волинський і села Майстрівської сільської ради успішно долають довгий і непростий шлях до створення ОТГ.
Було надано згоду на здійснення невід’ємних поліпшень орендованого майна комунальної власності територіальної громади міста. Тут йдеться про збиткову комунальну лазню, яку раніше передали в оренду приватному підприємцю. Тепер він запропонував провести в лазні ремонт на майже 550 тисяч гривень. Але декілька десятків громадян, які через це питання прийшли на сесію, недовіряють рішенням влади, бояться, що новий орендар підніме тарифи й обмежить пільги.
Спонтанно виникло і спекотно пройшло обговорення роботи полігону твердих побутових відходів.
Питання звіту міського голови про роботу виконавчих органів міської ради та звітів посадових осіб міської ради перенесли на наступний день. Тож, про це та інші важливі події з сесійної зали читайте в наступному номері «Звягеля».
Олег БРЮХАНОВ, фото Сергія ЩУРУКА