Як «Звягельські триндички» суддю «Танців із зірками» дивували

Як «Звягельські триндички» суддю «Танців із зірками» дивували

В історії Народного дитячого хореографічного ансамблю «Веселка» — нова успішна сторінка. Цього разу — участь у Міжнародній хореографічній асамблеї ім.Наталії Скорульської, що впродовж трьох днів тривала в Житомирі.


У рамках асамблеї пройшли Міжнародний хореографічний конкурс та Міжнародний фольклорний фестиваль. Колективи «Веселки» встигли виступити і там, і там, і ще й на домашній сцені — у Палаці культури.
5 листопада у конкурсі взяла участь наймолодша вікова група «Веселки» — діти віком 6-8 років. Як зауважила керівник колективу Катерина Рудакова, для багатьох це стало дебютом. У номінації «Дитячий танок» із танцем «Мир, который нужен мне» «Веселка» посіла друге місце. Кращими журі визнало тільки колектив із Тульчина «Імперія танцю».
— Це — гарний результат. Особливо після трьох годин очікування, адже нашу номінацію поставили останньою. Наші дітки були наймолодшими і гарно себе показали на рівні сильних суперників, — ділиться враженнями Катерина Рудакова.
При цьому додає, на яке сильне й професійне журі вдалося справити враження. До його складу увійшли Олександр Стоянов, прем’єр Національної опери України ім.Т.Шевченка, Заслужений артист України, лауреат міжнародних конкурсів; Тісато Ісікава, суперфіналістка телепроекту «Танцюють всі-4», Заслужена артистка України, ведуча солістка балету Музичного театру; Михайло Заварзін, доцент кафедри хореографії Київського національного університету ім.М.Драгоманова, Заслужений діяч мистецтв України. А на чолі журі з десяти митців — Катерина Кухар, прима-балерина Національної опери України ім.Т.Шевченка, Заслужена артистка України, лауреат міжнародних конкурсів, суддя телепроекту «Танці з зірками».
Наступного дня це журі та запрошені стали свідками фольклорного фестивалю кращих колективів трьох країн — України, Болгарії та Грузії. Єдиним представником України стала новоградська «Веселка», яка пройшла попередній відбір. Репертуар «Веселки» склали чотири номери: «Звягельські триндички», «Великодній понеділок», «Колядки» і «Квіти України».
«Той факт, що нас єдиних відібрали від України, свідчить про визнання, — не приховує радість керівник ансамблю Катерина Рудакова. — 40 наших діток виступили у конкурсі,
58 — у фестивалі. Поспілкувалися із закордонними колегами. Знайшли спільну мову. Дуже сподобалось».
Протягом вік-енду різні вікові групи «Веселки» також встигли виступити в Новограді.
4 листопада місто зустрічало ансамбль фольклорного танцю «Баграті» (м.Кутаїсі, Грузія), який приїхав до України в рамках фестивалю (разом із гостями на сцені МПК танцювали «Веселка» й дитячий Народний фольклорний ансамбль «Ордана»). А в неділю взяли участь у фестивалі польської культури.
Користуючись нагодою, Катерина Рудакова висловила привітання колегам і керівникам галузі з нагоди Всеукраїнського дня працівників культури та аматорів народного мистецтва.
Олег БРЮХАНОВ
Фото Сергія ЩУРУКА