Хроніка 47/2017

У НОВОГРАДІ ЗАГОРІВСЯ АВТОМОБІЛЬ ВІД НЕДОПАЛКА ВОДІЯ
Надзвичайна подія трапилася 20 листопада, близько 13 години 20 хвилин, по вулиці Друга Зелена. Пенсіонер, перебуваючи за кермом свого автомобіля марки «Славута», палив цигарку. Через необачність сталося займання салону автомобіля і чоловік почав горіти.
Його інвалідність не дала йому змоги самостійно вибратися. Місцеві мешканці витягли водія із салону автомобіля. На місце пригоди люди викликали швидку допомогу, якою потерпілого доставлено до реанімаційного відділення.
Внаслідок пожежі потерпілий отримав опіки 50% тіла 2-3 ступенів, опіковий шок та знаходиться у критичному стані.
ЗОЛОТА НА 15 МІЛЬЙОНІВ ВІДІБРАЛИ НАПАДНИКИ У ПІДПРИЄМЦІВ
19 листопада у Берди­чів­ському районі невідомі напали на автомобіль «Volkswagen Tiguan», в якому двоє під­приємців перевозили з Києва до Вінниці близько 30 кг ювелірних виробів із золота.
У результаті розбійники заволоділи названими цінностями та поранили пасажира. Поліцейські проводять комплекс слідчо-розшукових заходів для встановлення та затримання нападників.
Подія сталася близько 20:00 на автодорозі «Житомир — Могилів-Подільський» у Гришківцях Бердичівського району.
Нападники, які пересувались на кількох автомобілях і були озброєні, заблокували рух «Volkswagen» на кільці для розвороту і силоміць витягли з салону водія. У цей час пасажир намагався втекти з автомобіля, однак розбійники завдали йому вогнепальне поранення ноги.
Водія та «Volkswagen» нападники повезли з собою, але за 4-5 км покинули на автодорозі, забравши з салону ювелірні вироби у кількох сумках.
Пораненого пасажира, який залишився на місці події, побачили інші учасники дорожнього руху та викликали швидку.
Як встановили поліцейські, потерпілі є жителями Вінниці, 1973 р.н., які упродовж кількох днів перебували у столиці як учасники виставки ювелірних виробів.
На місце події терміново прибули слідчо-оперативні групи Бердичівського відділу поліції та Головного управління Нацполіції в області. У ході першочергових дій щодо розкриття цього злочину було розпочато спеціальні заходи поліції, відповідні орієнтування з відомостями про транспортні засоби, на яких можуть пересуватись підозрювані, розіслані до сусідніх регіонів.
За вказаним фактом нині проводиться досудове розслідування за ч.4 ст.187 (Розбій) Кримінального кодексу України. Слідчо-розшукові заходи тривають.
ДВІ ПОЖЕЖІ СТАЛИСЯ ПРОТЯГОМ ДОБИ НА НОВОГРАД-ВОЛИНЩИНІ
На території Новоград-Волинщини виникло дві пожежі, участь у гасінні яких брали надзвичайники.
Перша сталася у селі Майстрів. Сусіди вночі почули звук тріскотіння шиферу дерев’яного будинку, який палав, та викликали на місце пригоди пожежників. Вогнеборці, прибувши на місце, загасили пожежу, але вогнем було знищено близько 30 кв. м даху та частково речі будинку.
Через півгодини після ліквідації першої пожежі надійшло повідомлення про загоряння у с.Таращанка. Горіла копиця соломи. Прибувши на місце виклику, вогнеборці загасили пожежу. У полум’ї згоріла 1 тонна кормів і близько двох — пошкоджено.
У вказаних пожежах ніхто з громадян не постраждав. Причини виникнення встановлюються фахівцями.
МАСОВІ КРАДІЖКИ З АВТОМОБІЛІВ СКОЄНО У НОВОГРАДІ
17 листопада поліцейськими, які проїжджали біля котельні, поруч із будинком №14 по вулиці Пушкіна у Новограді-Волинському, виявлено пошкоджені автомобілі з ознаками їх злому.
Перший автомобіль марки «ВАЗ 21099» зеленого кольору знаходився у дворі будинку. У нього розтрощене скло правих передніх дверцят, вирвана панель магнітоли. Неподалік, за смітником, навпроти в’їзду до котельні, — інша «ВАЗівка», сірого кольору. У неї розбите скло зі сторони водія і вирвана панель автомобіля.
Наявна інформація про виявлення ще одного автомобіля у сусідньому кварталі.
На місці події працювала поліція, яка проводила необхідні слідчі дії для встановлення причетних осіб.
04141.com.ua