Зустрілися школярі через 53 роки

Зустріч випускників Піщівської середньої трудової загальноосвітньої політехнічної школи — перший випуск 11-го класу відбувся у 1963 році. Нині ми зустрілися після школи уже втретє, через 53 роки!
Марія Романюк, Лора Шенкар, Надя Мосійчук, Оля Косянчук, Таня Гуменюк, Галя Тарасюк, Василь Бойко, Валя Деюн, Олексій Яценко, Анатолій Максименко, Володимир Шишак, Володимир Москалець — при зустрічі згадували дитинство, яке було тяжким та радісним, життя після школи.
Дитинство — маленька безтурботна країна, кожному з нас доводиться бувати у ній лише раз. Скільки б не шукав потім цю країну на карті життя, — знайдеш лише приємні і щасливі спогади, що мають чарівну здатність повертати нас у минуле.
Ми — діти війни — у перший клас прийшли у 1952-му році. Перша вчителька, перше кохання, перше побачення, перші мрії…
Дорогі вчителі, яких уже нема! Спасибі вам за ваше тепло, доброту, за щирі й віддані серця. Ми завжди при зустрічі згадуємо вас.
Підбиваючи підсумки, люди завжди відтворюють у пам’яті етапи пройденого життєвого шляху. Життя, наче потяг, несеться вперед. На шляху його руху є зупинка «школа», а далі — у кожного власний маршрут, життєві станції-зупинки, пасажири, свої болі та успіхи.
Нехай по світу розкидає доля, та пісня, до болю знайомого поля, завжди повертатиме з давніх доріг до рідного краю, на отчий поріг.
Володимир МОСКАЛЕЦЬ