Премії так просто не дають

Премії так просто не дають

Днями у меморіальному музеї Лесі Українки відбулася презентація четвертої книги відомого у нашому краї поета Анатолія Клюска під назвою «Філософія кохання». Збірка удостоєна літературної премії імені Василя Юхимовича.
Директор музею В.О.Римська повідомила, що вже минуло 26 років від того часу, коли Лесина оселя зустрічає та освячує нових творчих людей на здобутки у нашій національній культурі, літературі і мові. А 20 років тому, у незабутньому 1997 році, відбулася перша презентація збірки Анатолія Клюска «Тридцять три». Це про нього можна сказати словами Лесі Українки «… інші лунати пісні», бо він продовжує її літературні традиції. Висловлюючи побажання поету на нові творчі здобутки, Віра Римська підсумувала: «Усіх нас єднає велика Леся, а любов до України в нас свята».
Голова Житомирської обласної організації спілки письменників України Світлана Гресь порадила поету Клюску не зупинятися на досягнутому, а творчий доробок, обіцяє автор, продовжуватиметься. До кінця поточного року світ мають побачити дві дитячі книги, а наступного — поет порадує читачів витвором «Коли живиця стане бурштином». Тож, здоров’я автору, витримки, натхнення у здійсненні усіх задумів!
Володимир ТРОЯНОВСЬКИЙ