Хроніка 48/2017

Хроніка 48/2017

ЗБИВ ПІШОХОДА НА ПЕРЕХОДІ У ЦЕНТРІ
26 листопада у Новограді-Волинському сталася дорожньо-транспортна пригода, внаслідок якої був травмований чоловік.


Так, о 18 годині 20 хвилин, водій, 1991 року народження, керуючи автомобілем «Volkswagen Golf» на польській реєстрації, рухаючись вулицею Соборності у місті Новограді-Волинському в напрямку центру, на нерегульованому пішохідному переході скоїв наїзд на пішохода, який рухався зліва направо відносно руху автомобіля.
У результаті ДТП пішохід отримав тілесні ушкодження у вигляді закритої черепно-мозкової травми та перелому стегна і був доставлений до лікарні для надання медичної допомоги.
За вказаним фактом розпочате кримінальне провадження за ч.1 ст.286 КК України. Проводяться необхідні слідчі дії для встановлення обставин дорожньо-транспортної пригоди.
ВАНТАЖІВКА ПЕРЕКРИЛА РУХ НА АВТОДОРОЗІ «КИЇВ — ЧОП»
25 листопада на 79 кілометрі автодороги «Київ — Чоп» у напрямку міста Житомира сталася дорожньо-транспортна пригода. Вантажний автомобіль «DAF» білого кольору перекинувся та перекрив смугу руху.

Водій вантажівки залишився живий. Внаслідок ДТП він отримав травми ніг.
ВИКРИЛИ ЗВЯГЕЛЬЧАНИНА У КРАДІЖЦІ ІНСТРУМЕНТУ З ПІДПРИЄМСТВА
Поліцейські встановили, що до вчинення крадіжки інструментів із підприємства у Новограді-Волинському причетний 29-річний місцевий мешканець.
24 листопада до Новоград-Волинського відділу поліції звернулася фізична особа-підприємець із повідомленням про вчинення крадіжки з території його підприємства. Загальна сума збитку складала понад 6 тисяч гривень.
Відповідну інформацію було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст.185 (Крадіжка) Кримінального Кодексу України.
Працівники поліції встановили, що до вчинення злочину причетний місцевий житель. У нього частково вилучили викрадене. Він свою вину визнає. Наразі триває перевірка всіх обставин події.
ПОЦУПИВ 2 ПЛЯШКИ ВІСКІ У СУПЕРМАРКЕТІ
23 листопада до Новоград-Волинського відділу поліції надійшло звернення від керуючого одного з супермаркетів міста, що під час перегляду відео за 05.11.2017 року було виявлено факт крадіжки алкогольних напоїв, а саме: двох пляшок віскі «Jack Daniels» (0,7 літра), загальною вартістю 777 грн. 90 коп.
У ході проведених заходів було виявлено, що злочин вчинив, раніше судимий за крадіжку, молодий чоловік, який у скоєному зізнався.
ПОКІНЧИЛА З ЖИТТЯМ КЕРІВНИК ЯРУНСЬКОГО МІЖШКІЛЬНОГО НВК
Проблеми, які стосувалися Ярунського міжшкільного навчально-виробничого комбінату, були відомі лише вузькому колу. Колишній директор пішов зі своєї посади, а виконуючою обов’язків була призначена особа, яка до цього тривалий час працювала у даному закладі.
Взявши на себе ношу з порятунку закладу, вона неодноразово оббивала пороги чиновників. У навчальному закладі були проблеми з виплати заробітної платні. Деякі працівники «підливали жару у вогонь», і жінка не змогла справитися з життєвими обставинами.
23 листопада, в обідній час, жінка покінчила життя самогубством через повішення за місцем свого проживання у приміщенні гаражу.
Висловлюємо співчуття родині померлої, близьким та друзям.
ЧОЛОВІК ВКОРОТИВ СОБІ ВІКУ
22 листопада, за місцем свого проживання у с.Крайня Деражня Новоград-Волинського району, на горищі було виявлено тіло чоловіка 1975 року народження, який покінчив із життям через повішання.
Про подію екстрені служби повідомила голова Косенівської сільської ради.
Під час перевірки поліцейські встановили, що за життя чоловік хворів на епілепсію.
Наразі обставини самогубства встановлює поліція.
ЧЕРГОВІ «РОЗБІРКИ» ЗА ЛІС НОВОГРАД-ВОЛИНЩИНИ
Вкотре лісові багатства Новоград-Волинщини не дають спокою організованим групам «чорних лісорубів» із Рівненщини. Нахабність зловмисників і фактична відсутність покарання і надалі сприяють винищенню деревини нашого краю.
Так, згідно з повідомленням прес-служби Житомирського ОУЛМГ, 10 листопада, близько 14 години, лісничим Червоновільського лісництва ДП «Городницьке лісове господарство» було повідомлено представників лісової охорони лісгоспу про те, що на кордоні з Рівненською областю невідомі особи проводять незаконну рубку лісу.
Лісова охорона, спільно з поліцейськими, вирушили на затримання правопорушників. Враховуючи відстань до місця події (близько 45 кілометрів), до їх приїзду крадії лісу вже перебралися у Рівненську область.
Всього було виявлено порубки 12 сосен. Під час переслідування злочинців на відстані 300 метрів від кордону правоохоронці виявили причіп, завантажений лісом. Але через 10 хвилин із боку Рівненщини приїхав легковик, який перекрив дорогу рейдовому автотранспорту. На місце події прибуло до півтора десятка чоловіків.
Вони побачили, що поліцей­ські здійснюють фотофіксацію правопорушення. Декілька чоловіків, погрожуючи битами та металевими прутами, оточили поліцейських та забрали фотоапарат. Інша група вдерлася до салонів рейдових автомобілів, де позривала відеореєстратори й пошкодила радіостанцію.
Після цього зі сторони Рівненщини приїхали ще автомобілі. Чоловіки, які з них вийшли, погрозами вимагали «покинути їхню територію».
Розпочате кримінальне провадження.
КРАДІЖКУ СКОЇЛИ ДІТИ…
23 листопада до Новоград-Волинського відділу поліції звернулася власниця одного з місцевих магазинів із заявою про те, що невідома особа викрала продукти.
Працівниками служби ювенальної превенції Новоград-Волинського відділу поліції було встановлено, що 3 листопада, близько 20 години, п’ятнадцятирічний мешканець с.Варварівка Ємільчинського району, спільно з однолітком із Новограда-Волинського, скоїли крадіжку енергетичного напою «БЕРН» (2 баночки) та «Кіндер сюрприз» (3 штуки), чим спричинили збитку на суму 255 грн. У вчиненні крадіжки хлопці зізналися.
Суб’єктом даного злочину, передбаченого ст.185 Кримінального Кодексу України, є осудна особа, яка досягла 14 років. Вік хлопців не стане на заваді притягнення їх до кримінальної відповідальності.
За матеріалами 04141.com.ua

ПОЖЕЖА У ТЕСНІВЦІ: ЗАГИНУВ ГОСПОДАР ОСЕЛІ
27 листопада, близько 9 години, до чергової частини Новоград-Волинського відділу поліції надійшло телефонне повідомлення від служби «101» (ДСНС) про те, що 27.11.2017 року, о 08:50, у с.Теснівка Новоград-Волинського району локалізовано пожежу житлового будинку, всередині якого виявлено труп господаря, 1965 р.н.
Під час слідства було встановлено, що чоловік був неодруженим і ніде не працював. Ймовірною причиною пожежі стала несправність пічного опалення.
У ході огляду трупа механічних ушкоджень не виявлено, труп направлено для розтину до моргу для встановлення причини смерті.
Перевірку за даним фактом за ч.2 ст.270 КК України проводить Новоград-Волинський ВП.
За матеріалами Новоград-Волинського відділу поліції