За «круглим столом» обговорили пільгові перевезення у 2018 році

За «круглим столом» обговорили пільгові перевезення у 2018 році

28 листопада у конференц-залі Будинку рад відбувся «круглий стіл» щодо обговорення порядку пільгових перевезень пасажирів у громадському транспорті у 2018 році. Головуючий «круглого столу», перший заступник міського голови Сергій Колотов, зазначив, що головна мета зустрічі — порадитися з представниками громадськості (міськими ветеранськими організаціями, афганцями, чорнобильцями, учасниками АТО, учасниками бойових дій) щодо організації пільгових перевезень у місцевому транспорті. Також учасники «круглого столу» мали можливість отримати відповіді на всі запитання щодо організації пільгових перевезень у начальника міського департаменту праці та соціального захисту населення Лілії Хрущ.
Варто нагадати, що, відповідно до українського законодавства, перевізник зобов’язаний здійснювати безкоштовне перевезення громадян пільгових категорій, однак відшкодування вартості наданої послуги держава поклала на органи місцевого самоврядування. У свою чергу, надзвичайно важко порахувати фактичний коефіцієнт кількості безкоштовних перевезень громадян пільгових категорій, тому є необхідність відпрацювати нові механізми забезпечення надання даної послуги.
Під час «круглого столу» обговорили проект рішення міської ради «Про пільгові перевезення на міських автобусних маршрутах загального користування у 2018 році». Зокрема, заступник голови «Спілки учасників, ветеранів, інвалідів АТО та бойових дій» Руслан Мосейков висловив пропозицію залишити забезпечення пільгових перевезень у такому вигляді, як це існує зараз.
Оскільки держава переклала на органи місцевого самоврядування виконання закону щодо забезпечення безкоштовного перевезення пасажирів пільгових категорій у місцевому громадському транспорті, тому на забезпечення даної послуги учасники «круглого столу» рекомендують вишукати необхідні кошти в міському бюджеті, а також ознайомитися з досвідом інших міст Украіни.
Всі учасники наради висловили свої зауваження та пропозиції. В цілому проект рішення міської ради «Про пільгові перевезення на міських автобусних маршрутах загального користування у 2018 році» учасниками «круглого столу» підтриманий не був. Позиція представників пільгових категорій населення була зафіксована в протоколі ведення «круглого столу». Остаточне рішення з даного питання прийматимуть депутати міської ради під час наступного засідання сесії міської ради, що відбудеться 22 грудня.
Відділ інформації та зв’язків із громадськістю міської ради