Хроніка 49/2017

Хроніка 49/2017

ПРАВООХОРОНЦІ ЗАБРАЛИ ПОБИТУ МІСЯЧНУ ДИТИНУ У 19-РІЧНОЇ ГОРЕ-МАТЕРІ
Увечері, 2 грудня, патрульні Бердичева виявили в одній із міських квартир місячну дитину з численними травмами.
Як повідомляє прес-служба поліції, про дитину поінформував 26-річний співмешканець молодої матері. Зі слів чоловіка, дівчина напередодні покинула на нього дитину і поїхала в обласний центр. Також він додає, що дитина — не його, навіть записана на іншого.
По приїзду правоохоронців у дитини було виявлено численні травми і поранення. Та співмешканець виправдовувався, мовляв, малеча сама впала з дивану. Пізніше поліцейські знайшли жінку у Житомирі, яка перебувала там «у справах».
Враховуючи факт відсутності матері і здоров’я місячної дівчинки, її одразу доставили у дитяче відділення центральної міської лікарні.
zhitomir-online.com

У ПЕНСІОНЕРКИ ВИКРАЛИ 17000 ГРИВЕНЬ
2 грудня, близько 17 години, двоє невідомих жінок ромської національності через незачинені двері проникли до будинку в с.Колодянка Новоград-Волинського району, звідки таємно викрали зі скляної банки грошові заощадження в сумі 17000 гривень.
Жертвою злочину стала пенсіонерка, мешканка с.Колодянка, 1937 року народження.
Шановні громадяни, будьте обачними. Не залишайте незачиненими ваші оселі, недовіряйте незнайомим людям, які представляються працівниками соціальних служб і, нібито, приносять вам матеріальну допомогу чи просять розміняти кошти. Користуючись довірою людей, зловмисники використовують вашу необачність.
У НОВОГРАДІ ОБІКРАЛИ БУДИНОК: ВИНЕСЛИ ТЕХНІКИ НА 24 ТИС. ГРН.
30 листопада до поліції звернулася киянка з повідомленням про крадіжку з її будинку у місті Новограді-Волинському. Правоохоронці з’ясували, що до вчинення злодіяння причетний 65-річний місцевий житель. Нині триває встановлення місця знаходження чоловіка та обставин події.
Заявниця повідомила, що виявила зірваний навісний замок на вхідних дверях та відсутність майна в будинку.
На місці події поліцейські з’ясували, що з помешкання було викрадено холодильник, два телевізори, газову плиту, посуд та інші речі. Загальна сума збитку склала понад 24 тисячі гривень.
Опитавши ймовірних свідків та очевидців, провівши інші першочергові заходи, працівники поліції з’ясували, що до крадіжки може бути причетний 65-річний місцевий житель. Нині триває встановлення місця знаходження чоловіка та з’ясування обставин події.
ЗАТРИМАНО БРАКОНЬЄРІВ НА ДЖИПАХ
У ніч проти 29 листопада група швидкого реагування поліції затримала автомобіль під керуванням мешканця м. Рівне, у салоні якого виявили туші вбитих диких тварин. Попередньо встановлено, що чоловік із товаришами займався незаконним полюванням у Липинському лісництві на Звягельщині. У рамках розпочатого досудового розслідування поліція встановлює обставини та всіх осіб, причетних до незаконного полювання.
\"Хроніка
Близько 04 години 20 хвилин, 29 листопада, Новоград-Волинський відділ поліції отримав повідомлення з Городницького лісового господарства про виявлення факту незаконного полювання на диких тварин поблизу с.Липине Новоград-Волинського району. Єгері повідомили, що декілька чоловіків утекли з місця події на автомобілі «Jeep Grand Cherokee».
Відтак, отримавши інформацію про напрям пересування правопорушників і відомості про їх транспортний засіб, поліцейські виявили і зупинили його у Чижівці. У позашляховику перебував водій, 48-річний житель Рівненської області.
Під час огляду транспортного засобу поліцейські виявили у ньому тушку кабана та двох диких кіз. Крім того, тут же знаходилися чохли до мисливської зброї, один з яких — із набоями, та дозволи на мисливську зброю на імена жителів Житомирської та Рівненської областей.
ДВОЄ ДІТЕЙ ЗАГИНУЛИ У ПОЖЕЖІ НА ЖИТОМИРЩИНІ
\"ХронікаДержслужба з надзвичайних ситуацій (ДСНС) повідомляє про загибель двох дітей внаслідок пожежі у Житомирській області. Трагедія сталася у с.Стрижівка біля Коростишева.
Пожежа виникла в дерев’яному будинку, її причини встановлюються. Пожежники стверджують, «що пізній виклик та доступ кисню всередину будинку, який стався внаслідок того, що селяни, намагаючись допомогти, розбили скло у вікні, сприяли інтенсивнішому розповсюдженню вогню».
«Полум’я вже встигло охопити повністю дах оселі», — додають у Держслужбі.
«Під час процесу ліквідації пожежі на ліжку в кімнаті рятувальники виявили тіла двох дітей (2004 та 2016 р.н.) без ознак життя — доньки та онука власниці житла. Діти були залишені дома на самоті», — йдеться у повідомленні.
Причини пожежі встановлюють.
За матеріалами 04141.com.ua

НЕПОВНОЛІТНІ ВИКРАЛИ 28 МІШКІВ ГОРІХІВ
29 листопада, о 09:36, до чергової частини Новоград-Волинського відділу поліції надійшло телефонне повідомлення від громадянки 1938 р.н., уродженки с.Нова Романівка Новоград-Волинського району, про те, що невідома особа викрала горіхи з її домоволодіння в Новограді.
На місце події виїздила слідчо-оперативна група. У ході першочергових дій працівниками Новоград-Волинського ВП було встановлено, що вночі того ж дня, учень 9-го класу однієї з міських шкіл (2002 р.н.), за попередньою змовою зі ще одним неповнолітнім (2001 р.н.), місцевим студентом, зірвавши навісний замок на горищі сараю, проникли всередину приміщення заявниці, звідки таємно викрали 28 мішків горіхів, які згодом здали на ринку за 7400 грн.
Юнаки у скоєному зізналися. До Новоград-Волинського ВП було вилучено 7400 грн. і горіхи в кількості 28 мішків.
За даним фактом проводиться перевірка Новоград-Волинським ВП за ч.3 ст.185 КК України.
За матеріалами Новоград-Волинського відділу поліції

ВОДІЙ У КОМІ: «ПИРІЖОК» ВРІЗАВСЯ У «КАМАЗ»
4 грудня по вулиці Гетьмана Сагайдачного у місті Новограді-Волинському сталася дорожньо-транспортна пригода, внаслідок якої водій транспортного засобу перебуває в тяжкому стані.
Так, близько 14 години 40 хвилин, мешканець Новоград-Волинського району, керуючи автомобілем «Ford Connect Transit», рухаючись вулицею Гетьмана Сагайдачного в напрямку вулиці Житомирської, не впорався з керуванням, з’їхав з проїжджої частини на праве узбіччя, де здійснив зіткнення із задньою частиною нерухомого автомобіля «КамАЗ».
Внаслідок ДТП водій «Ford» отримав травми голови, був доставлений до лікарні у Новограді-Волинському, де перебуває у комі.
Наразі обставини пригоди з’ясовуються у рамках розпочатого кримінального провадження за ч.1 ст.286 КК України.